Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Czerwone wino z Ribera del Duero o 18-miesięcznym okresie dojrzewania w 100% w nowym francuskim dębie. Wyprodukowane w 100% z Tempranillo z winnicy liczącej ponad 90 lat. Eleganckie, delikatne, smaczne i owocowe na podniebieniu. Ze wspaniałą strukturą, drobnymi i słodkimi taninami, przyjazne i wyraziste. Limitowana produkcja 2.911 numerowanych butelek...
Cava wykonany z najlepszej selekcji winogron odmiany Pinot Noir z naszych wypłat Espiells. Instrukcja zbiorów w czasie optymalnej dojrzałości i transportu w małych pudełkach, zapewnienia integralności winogron dla tego wina przekształcić bardzo osobisty cuvée. ,
Chablis La Chanfleure to jednoodmianowe Chardonnay produkowane przez Maison Louis Latour. Tradycyjna fermentacja i leżakowanie przez 8-10 miesięcy. Wino złociste, świeże, kwiatowe i eleganckie.
2nd Pez to czerwone wino z Bordeaux o doskonałym stosunku jakości do ceny, jeden z klejnotów AOC Saint-Estèphe. Zrównoważona uprawa winorośli, wytwarzana z mieszanki Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot i dojrzewająca przez 12 miesięcy. Precyzyjne , świeże i zbalansowane wino , które urzeknie Twoje podniebienie.
Vizar Syrah 2012 , a jednonośny winnic i winnic Vizar , Zakwalifikowany jako Najlepsza Syrah z Hiszpanii z nagrodami takimi jak: Podwójny Złoty Medal w Terravino (Izrael) 2015. Złoty Medal w Terravino (Izrael) 2008, 2009 i 2010 oraz Złoty Medal, Syrah du monde (Francja) 2011.
Marqués de Riscal Reserva XR to doskonałe czerwone wino i hołd złożony mistrzom piwnicy, którzy od Jeana Pineau do dnia dzisiejszego przyczynili się do wykucia części najlepszej historii hiszpańskiego wina w Marqués de Riscal. XR jest tym, co zostało napisane kredą na beczkach, w których znaleziono specjalne właściwości....
Édes Szamorodni jest tradycyjne wino co miało miejsce przez wiele wieków w Tokaju. Znaczenie nazwy pochodzi od polskiego „jak przychodzą”. Hodowla 15 miesięcy w beczkach Dąb 225 litrów. To jest wino bogaty z wielką finezją i równowagą.
Édes Szamorodni jest tradycyjne wino co miało miejsce przez wiele wieków w Tokaju. Znaczenie nazwy pochodzi od polskiego „jak przychodzą”. Hodowla 15 miesięcy w beczkach Dąb 225 litrów. To jest wino bogaty z wielką finezją i równowagą.
Tak jest pierwsze białe wino z Bodega de los Canonigos. Są zlokalizowane szczepy albillo , s w wątpliwość jedna z odmian Denominacje pochodzenia z większym prestiżem na poziomie krajowe i międzynarodowe , Wino atrakcyjny, smaczny i uporządkowany z których składa się tylko 959 butelek.
Aprisco 2019 to doskonałe białe wino Reserva skrupulatnie produkowane przez Bodegas Arzuaga. Jednoodmianowa odmiana Albillo z chronioną nazwą pochodzenia Ribera del Duero i 30-miesięcznym leżakowaniem w beczce z drobnym osadem. Mocny, świeży i zrównoważony. Długi finisz z bardzo dobrze wkomponowanym drewnem i eleganckim posmakiem.
blado żółty złoty. drobne pęcherzyki. Nos dominuje masło wraz z suszonych owoców (morele) oraz ciast w ogóle na tan tle. Podniebienie jest przyjemny, nieco oznakowane i trwałe kwasowości z subtelnym tosty i wygląd jakiegoś amargosidad. Znani posmak.