Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
ETYKIETA BARWIONA Soberano, destylowana w 100% z wina. Starzone w beczkach z amerykańskiego dębu, wcześniej butelkowane z winem sherry. Produkowany przy użyciu tradycyjnego systemu solera. Starzenie przez co najmniej jeden rok. Kolor bursztynowy ze złotymi refleksami. Bukiet aromatyczny z nutami dębu i suszonych owoców.
Arzuaga Crianza to czerwone wino produkowane z winogron Tempranillo, Cabernet Sauvignon i Merlot z posiadłości La Planta, położonej na wysokości 911 m n.p.m. Flagowy produkt winnicy, starzony przez 16 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Żywe i świeże wino , które przynosi owocowe i kremowe doznania na podniebieniu.
Wiśniowa z odcieniach fioletu z pięknym połyskiem. Nosie aromaty spójny, bardzo skomplikowane, pełne niuansów owocowe wino doprawione pieczonymi notatki. To wino jest rozwijana, żywy i świeży. W zrównoważonego i gęstej usta wypełnia usta dużą ilością wrażeń owocowe i kremowe.
Zamek w Ribera del Duero , pionier tego wspaniałego projektu i już w latach 50-tych produkował pierwsze wina w podziemnych piwnicach La Horra. Jego filozofia jest jasna: produkować ograniczoną produkcję z nieograniczoną starannością. Świeże i zrównoważone wino różowe. Wykonane w całości z Tempranillo.
Carmelo Rodero 9 meses to jest czerwony który zaskakuje swoim wyjątkowa złożoność, struktura i elegancja. Jednoodmianowy Tempranillo dojrzewający w dębie francuskim. Aromaty owoc przeplatają się z drzewny dotyk wychowania. W ustach mięsisty , zrównoważony z kwasowością i finiszem długi , delikatny I przyjemny .
Nowy obraz tego wspaniałego wina Piękny głęboki czerwony kolor z fioletową obwódką i bardzo wysoką szatą. Słodkie aromaty dojrzałej wiśni i jeżyny. Ogromne na wejściu, smaczne i bogate. Świetna struktura, z owocowymi nutami i złożonością w tyle.
Pojedyncza odmiana Garnacha z kolekcji Baron de Ley Varietal. Starzone przez 6 miesięcy, co wzmacnia jego owocowy i odmianowy charakter. Jedwabiste, zmysłowe i niezwykle aromatyczne.
Louis Latour Ardeche Chardonnay jest produkowany przez Maison Louis Latour Winery, znajduje się w mieście Beaune (Francja). Chardonnay odmiany winogron.
Według Wine Spectator to najlepsze wino na świecie i najlepsza Ribera del Duero z TOP100. Matarromera Crianza Jest kwintesencją winiarnia i jeden z najbardziej znanych hiszpańskim. winifikowane 100% Tempranillo w kraju wina Ribera del Duero , Clasico czerwony hodowla kastylijskim, szykowny , postawny , pontente a próbka idealna...
doskonała harmonia między tradycja i nowoczesność, Stare szczepy opanowania zadań zaprasza w fascynującą podróż po smakach złożony I głęboko , gdzie każdy łyk odsłania nowy wymiar enologicznej przyjemności. Z winnic z więcej niż 60 lat , Zebrane ręcznie i z wychowaniem 9 miesięcy we francuskim dębie. Wino intensywny Ale zrównoważony z...
Enate Reserve Sekret tkwi w Vinas i anada 2010 zakwalifikowane jako doskonały Oni osiągnęliśmy Elegant Red Book , Łączenie technik starożytnych z najbardziej zaawansowanych, uda im się opracować zrównoważoną rezerwę z wielkim potencjałem butelki starzenia. monovarietal Cabernet Sauvignon wyświetla elegancki nos czerwony owoc, intensywnych...
Enate Reserve Sekret tkwi w Vinas i anada 2010 zakwalifikowane jako doskonały Oni osiągnęliśmy Elegant Red Book , Łączenie technik starożytnych z najbardziej zaawansowanych, uda im się opracować zrównoważoną rezerwę z wielkim potencjałem butelki starzenia. monovarietal Cabernet Sauvignon wyświetla elegancki nos czerwony owoc, intensywnych...