Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Mamo, Wielki Cordon wyraża wszystkie niuanse różnorodności Winogrono Pinot Noir r z francuskiego regionu Szampania. Częścią win rezerwowych tego cuvée są leżakowane w dębowych kadziach , co daje im kompleks jeszcze bardziej aromatyczny d. Wino odważny i bogaty który subtelnie równoważy moc i Struktura Pinot Noir z elegancją i...
Położony w serce regionu Szampanii , Philipponnat jest jednym z czołowi Maisonowie od ponad pięć wieków. Szampany z limitowanej produkcji, z osobowością, winnym i bardzo gastronomicznym „Wyjątkowym”. To zaszczyt dla Arzuagi być Twoim partnerem w Hiszpanii i móc dzielić się tym z Tobą. ikona wielkich francuskich win musujących.
Położony w serce regionu Szampanii , Philipponnat jest jednym z czołowi Maisonowie od ponad pięć wieków. Szampany z limitowanej produkcji, z osobowością, winnym i bardzo gastronomicznym „Wyjątkowym”. To zaszczyt dla Arzuagi być Twoim partnerem w Hiszpanii i móc dzielić się tym z Tobą. ikona wielkich francuskich win musujących.
Château Musar Blanc to wyjątkowe białe wino produkowane w Dolinie Bekaa (Liban), Wykonane z Obaideh i Merwah, dwóch odmian występujących tylko w tej części świata. Pełne i kremowe wino dojrzewające przez 9 miesięcy w beczkach i przeznaczone do leżakowania w butelce.
Château Musar Blanc to wyjątkowe białe wino produkowane w Dolinie Bekaa (Liban), Wykonane z Obaideh i Merwah, dwóch odmian występujących tylko w tej części świata. Pełne i kremowe wino dojrzewające przez 9 miesięcy w beczkach i przeznaczone do leżakowania w butelce.
La Venus Uniwersalny dokonuje Bodegas Venus La Universal znajduje się w Falset (Tarragona) Jej rodzaje winogron są 45% Carignan, 35% i 20% Syrah Grenache 20 miesięcy w dębowych.
Płatność kapelanów Jest punktem odniesienia dla miłośników Kastylijczycy nowa czerwona , Rasowych i elegancki Wina, które wyróżniają się Struktura i elegancja , Nos pokazywania ich Potencjał owoców i wykwintne bukiet. Jest to wino o dobrej równowagi między owoców i drewna, zrównoważony, z drobnymi...
Finca Moncloa to słodkie wino wytwarzane z Tintilla de Rota, odmiany pochodzącej z Kadyksu, która nadaje winu wyjątkową osobowość. Wykonane z tradycyjnego systemu asoleo(opalania), aby osiągnąć idealny stopień słodyczy. Leżakował przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wyróżniają się aromaty dojrzałych czerwonych...
Arzuaga Crianza To wino, które nie pozostawia obojętnym ze względu na dobre doznania, jakie przynosi. hodowla 16 miesięcy w beczkach poł dąb francuski i połowa Amerykański. Jest smaczne i eleganckie , idealne do łączenia z wieloma potrawami.
„Specjalne pudełko upominkowe” szampana Drappier Carte D`or Brut + 2 szklanki. Wykonane z odmian winogron 75% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 10% Meunier. Żółto-złota etykieta, stworzona w 1952 roku, jest znakiem rozpoznawczym bogatego, pysznego i pięknie świeżego szampana.
La Bodega Bodegas Pujanza jest Laguardia enklawy w sercu Rioja Alavesa, jednej z najpiękniejszych willi, które korony hiszpańskiej geografii, zarówno ze względu na bogactwo kulturowe i historyczne jako ludzi, którzy zamieszkują i pracują ich ziemi. Otwarty w czerwcu 2002 roku, jest jednym z najmłodszych winnic wprowadzonych w Rioja DOC.
W związku z dużą intensywnością, czerwona z intensywnymi odcieniami fioletowymi kardynalnych. Szersze i intensywny nos, gdzie aromaty czarnych owoców kompot, mięty, kakao i jasnym tle palonych i karmelizowanymi dominują odcienie. Bardzo delikatne i złożone aromaty, które ewoluują w całej degustacji.