Notatki smakowe:
- Kolor: Intensywna rubinowa czerwień.
- Nos: aromat słodkich przypraw, z nutami balsamicznymi i dyskretnym tostowym tłem.
- Podniebienie: Okrągłe, świeże, zrównoważone i obwiedniowe. Wino o silnej osobowości.
Praca i starzenie się:Garnacha, Syrah i Tintilla de Rota winogrona są zbierane ręcznie z winnic Sierra de Cádiz i Serranía de Ronda. W szkle ma ciemny wiśniowy kolor, żywy i błyszczący. Jest to mieszanka garnachy (40%) i syrah (30%), do której dodaje się tintilla de rota (25%), dojrzewająca przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu Allier. Kolejny odpoczynek w ciągu kolejnych 12 miesięcy w butelce.
Ciekawostki:Papoya Negra, która nadaje nazwę temu winu i ilustruje jego etykietę, jest rodzimą andaluzyjską kozą, której mleko jest wykorzystywane do produkcji sera koziego Payoya w Sierra de Cádiz i Serranía de Ronda.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekkie i Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Cabernet Sauvignon,
Syrah
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
14
- Rocznik
-
2019
- Prezentacja
-
1 butelka
Do łączenia z
- Łączenie
-
Wołowina duszona,
Grzyby,
Przekąski i przystawki.,
Sery twarde