Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 39 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 39 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Winiarnia - Penfolds
Założona w 1844 roku przez Christophera Rawsona marka Penfolds jest niekwestionowanym punktem odniesienia w świecie wina i emblematem Australii. Firmę tworzą dwie winnice zlokalizowane w Australii Południowej: pierwsza i historyczna znajduje się w Adelajdzie, a główna znajduje się obecnie w Dolinie Barossa. Zaczęli produkować wzmocnione wina, które miały być stosowane jako lekarstwa, ale ewolucja tej winnicy z biegiem czasu doprowadziła ich do zmiany win, dzięki którym stały się znane, w celu stworzenia szerokiej gamy win cieszących się wielkim prestiżem i reputacją. The Filozofia pracy Maxa Schuberta, pierwszego winiarza Penfolds, a następnie jego trzech następców doprowadziła do stworzenia potencjału, jaki obecnie posiada Penfolds, zawsze starając się uzyskać jak najlepsze wino z produktu z każdego rocznika.
UWAGI CATA:
Pogląd : . Jasnosłomkowy żółty z zielonymi wykończeniami.
Nos :N nuty limonki, grejpfruta, kiwi i brzoskwini. Subtelne aromaty nugatu i białych kwiatów zapewniają złożoność.
Usta : Jego kwasowość jest kluczem do tego wina o mineralnej konsystencji i trwałym posmaku. Bardzo zrównoważony.
PRZYGOTOWANIE I STARZENIA:
Wśród nich wszystkich Penfolds Koonunga Hill Chardonnay to białe wino pochodzące z wielu regionów i winnic odmiany Chardonnay, głównie z Doliny Barossa i Wzgórz Adelaide. Odmiany traktowane z szacunkiem, zbierane i selekcjonowane wyłącznie ręcznie w celu uzyskania selekcji najlepszych partii owoców. Następnie w winnicy winogrona fermentują w beczkach z francuskiego dębu. Po zakończeniu fermentacji wino pozostaje przez 6 miesięcy w zbiornikach z francuskiego dębu i winem. ze stali nierdzewnej i dojrzewa na drobnym osadzie. Następnie jest butelkowane, aby zachować świeżość i mineralność.
CIEKAWOSTKI :
Jeśli z jakiegoś powodu został utrzymany Penfoldy Jako najbardziej znana winiarnia w Australii od ponad 170 lat, przede wszystkim niezmiennie utrzymuje tę samą filozofię pracy. Sekret kryje się za zespołem technicznym. Czterech jedynych winiarzy, którzy dokonują transferu pokoleń między sobą, kierując się tymi samymi wytycznymi. Od czasu jej założyciela, dr Christophera Rawsona Penfoldsa, Maxa Shuberta, Dona Dittera, Johna Duvala i Petera Gago, podążali tym samym kierunkiem pracy, opierając się głównie na łączeniu różnych odmian i regionów. Wszystko w celu osiągnąć maksymalną jakość. Osiągnięcie, które uczyniło ich wina najbardziej kultowymi w Australii.