Zostań winnicy odniesienia dla sektora wina, nie tylko za jakość win, ale pojęcie winnicy rozwinęły. Odkryj stare winnice i wprowadzenie ich do zaoferowania najlepszego, to oś obrotu, gdzie wszystkie wysiłki ekip technicznych i technicznych z University of Leon.
Domino kąkol winnicy zostały nagrodzone za ich pracy z szeregiem nagród, które mówią jednoznacznie, że wzrosła do najwyższego produktu ekspresji winnic Mencia i Godello tej ziemi. Wine & Spirits wynagradzać jakość win dominio de kąkolu i pracy innowacyjnej dając jej nagrodę, wspólna z innymi hiszpańskich winnic, z Bodega rok.
Rodzicielstwo
Podczas starzenia drewna baryłkę daje winu niezbędne uzupełnienie, że z czasem nabywać struktury i ciała, które zapewniają jej własnej osobowości.
Beczki Park składa się z różnych dębu francuskiego, amerykańskiego oraz Środkowoeuropejskiej drobnoziarnistych i innym tosty, wybranej specjalnie dla każdej płatności w celu zwiększenia wyjątkowość każdego z nich. Mają obecnie ponad 2500 baryłek, które zgodnie z programem jakości są odnawiane co roku o 30%.
Poprzez hodowli jest on przeznaczony, że różnorodność i terroir wyrazić prawidłowo, tworząc unikalne wina. W zależności od ich winnicy pochodzenia, wina pozostaje w beczkach od 4 do 24 miesięcy, a później do butelki bez filtrowania.
Klimatu, gleby i różnorodność
El Bierzo cieszy się dogodną lokalizacją w głównej dolinie z wyjściami dla małych dolin, bardzo szczególny mikroklimat, umiarkowanej wilgotności i łagodnych temperaturach, z niewielkim mrozem przez cały rok (średnio 3 dni / rok), co sprzyja szybkiej dojrzewanie populacji miejscowych i zaawansowania winobraniu.
Winnice, studiował jeden po drugim przez zespół techników z piwnicy i techników z University of Leon, znajdują się w najlepszych obszarów El Bierzo. winnice są zwykle tworzone przez starych szczepów Mencia z Gobelet i ponad 40 lat. Dla Godello zdecydował się na winnicy 15 lat z krata. Znajdują się one w średniej wysokości 600 metrów nad poziomem morza, na stromych zboczach, od strony południowej na ziemi łupków i żwiru, oferując średnią produkcję 4.000 kg. Hektara.
Winogron: 100% Mencia
Mencia lub czarny, ponieważ jest również znany w okolicy, jest najbardziej zakorzenione różnorodność El Bierzo. Różnorodność atlantica przystosowane do dużych wysokościach gleb gliniasto-wapienne i łupków. Niedoceniany w przeszłości, ponieważ wątpił, jego zdolność do życia i jej trochę koloru. Dzisiaj z nową pracę w winnicy i staranny dobór lesie, odmiany przedstawionej w całej pełni, z mocniejszymi i głęboko kolorowych aromaty wina, owoców i mineralnych. Jego wina, obdarzony wyjątkowości i elegancji nieznany w scenie wina Hiszpański znajdują się obecnie w międzynarodowym orbicie wielkich win.
Tasting Uwagi:
Kolor Pręgierz wysokiej warstwy. Skóra nosa początkowa obecność nowo zintegrowane aromatami czarne jagody z dżemem, istnieje niewielkie balsamico niuans jak czarna lukrecja, zielonych liści z gleby, pikantne i jammy rutillos lasu, które dają ładne wykończenie. Podniebienie jest bogaty, satynowa, pikantne (kakao), z czarnym owoce zanurzone w czekoladzie i lukrecji, z doskonałym tempie i długości, Cassis i mineralnych nut balsamicznym
Starzenie: 9 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Winogron
-
Mencía
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
14
- Rocznik
-
2006
- Prezentacja
-
6 butelek
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
90
- Peñín
-
94
- Peñin Wartość jakości do ceny
-
3
- Nagrody i poprzednie oceny
-
Przewodnik Peñin 94 punkty,
Srebrny Medal Bordeaux 2002,
Tanżer 91 punktów
br>,
Zwycięzca degustacyjnego Diario El Mundo Nov. 2003 najlepsze wino z Hiszpanii.,
Srebrny Medal na Konkursie Światowym w Brukseli 2006 r.,
Złoty Medal Bachuss 2002,
91 Wino i napoje spirytusowe,
Srebrny Medal Londyn 2002 r.,
Złoty Medal na Int. Wine Salon 2005,
Wielka wzmianka o Vinitaly 2002