Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Cava to wino musujące, wytwarzane głównie w Katalonii, a jego produkcja ma w Hiszpanii głęboką tradycję. To trunek o dużej popularności międzynarodowej i produkt pożądany przez smakoszy wykwintnych trunków. Katalońskie wino Cava jest pozyskiwane z owoców winorośli następujących gatunków:
Cava to wino musujące, wytwarzane głównie w Katalonii, a jego produkcja ma w Hiszpanii głęboką tradycję. To trunek o dużej popularności międzynarodowej i produkt pożądany przez smakoszy wykwintnych trunków. Katalońskie wino Cava jest pozyskiwane z owoców winorośli następujących gatunków:
Ponadto można je podzielić na kategorie według zawartości cukru: brut nature, extra brut , brut, extra seco (ekstra wytrawne), seco (wytrawne), semiseco (półwytrawne) i słodkie. Oprócz zawartości cukru, katalońskie Cava można sklasyfikować w zależności od czasu leżakowania:
Na rynku istnieje ogromna różnorodność rodzajów i klasyfikacji wina Cava, mamy więc do dyspozycji szeroką ofertę produktów o różnej jakości i cenie. Jedną z najbardziej znanych marek win Cava jest Freixenet. Marka ta dała się poznać powszechnie znanej świątecznej kampanii reklamowej oraz "bąbelkom" - modelkom przebranym za bąbelki Freixenet. Freixenet oferuje szeroką gamę produktów, wśród których wyróżnia się kategoria "brut" i wina takie jak Freixenet Casa Sala Brut Nature Gran Reserva. Jest to Cava specjalnie przygotowana dla wielkich miłośników tego wina, ponieważ stanowi replikę pierwszego wina Brut Nature przygotowanego przez omawianą markę. Trunek ten jest produkowany metodą tradycyjną, dzięki której winnica zyskała światową sławę. Ponadto jest to wino typu Gran Rezerwa, a więc leżakujące przez okres czterech lat, co ma odzwierciedlenie w jego głębokiej barwie, smaku oraz aromacie.
Inną marką dobrze znaną z najwyższej jakości oferowanych produktów, jest Juvé y Camps. Produkowane przez nią wina są bardzo ekskluzywne, a flagowy produkt - Gran Juvé y Camps to wino typu Gran Rezerwa, które leżakowało w butelce przez czterdzieści dwa miesiące. Charakteryzuje się delikatnym, jedwabistym i pełnym smakiem. Innym oferowanym przez tę winnicę jest Juvé & Camps Blanc de Noirs, wino Cava brut i Rezerwa, leżakujące w butelce przez dwadzieścia pięć miesięcy. Pozyskiwane z mieszanki winogron, zawierającej 90% owoców odmiany Pinot Noir i 10% odmiany Xarel-lo. Proces produkcji cechuje się szerokim zakresem prac ręcznych, zarówno podczas zbierania optymalnie dojrzałych owoców, po ich transport w małych skrzynkach.
Winnica Gramona w miejscowości Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) jest również jedną z kluczowych marek katalońskich win Cava. Wśród produktów tej marki, znajdziemy na przykład Gramona Celler Batlle Gran Reserva Brut, zawierające 75% winogron odmiany Xarel-lo i 20% owoców odmiany Macabeo i leżakujące przez okres ponad stu pięciu miesięcy, co sprawia, że jest jedno z wielkich win Gran Rezerwa, produkowanych w Katalonii. Równie interesujące jest Cava Gramona Imperial Brut Gran Reserva, charakteryzujące się okresem leżakowania od trzydziestu sześciu do czterdziestu ośmiu miesięcy i bogatym aromatem dojrzałych, przypieczonych owoców i orzechów.
Na koniec, wymienimy Winnicę Agustí Torelló, niemożliwa do pominięcia w tym punkcie. Oferuje Cava specjalne, takie jak Kripta, leżakujące co najmniej czterdzieści osiem miesięcy i rozlewane do eleganckich i oryginalnych butelek. Wino to jest doskonałym prezentem, który można spożyć na specjalne okazje. Możemy również wybrać Agustí Torelló Mata Brut Nature Reserva Barrica, Cava typu Brut i Rezerwa, leżakowane przez okres dwudziestu czterech miesięcy i wyróżniające się charakterystycznym kolorem siana.
Wszystkie wymienione wina Cava z Katalonii są dostępne w naszym sklepie internetowym AporVino. Chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
kolor słomkowy. Aroma coś zamknięte, ale elegancka, subtelna fuzja beczki z winem, lekki korzenny-dymu.
Cava słomkowy z znowu złotymi refleksami. Nos z przezroczystego zapachem jabłek, herbatników, przypraw, kwiatów i sugestywny morskiej bryzy, z jego bliskim kontakcie z drożdżami wyzwala dojrzałe aromaty owocowe z dodatkiem ciepłego tle i orzechów.
Juvé & Camps Reserva de la Familia była pierwotnie pomyślana jako produkt do prywatnej konsumpcji dla rodziny Juvé. Jest to najbardziej poszukiwana Gran Reserva Brut Nature na świecie. Wyprodukowane z soku z winogron Macabeo, Xarello i Parellada. Głęboki, intensywny i elegancki aromat, z drobnymi bąbelkami unoszącymi się w różańcu. Kremowa pianka i...
specjalnego, wysoko rozwinięte i wskazówki obniżki, charakteryzujące się długim procesem starzenia się wina w kontakcie z osadem Cava. Wykonany tylko z win bazowych z najlepszych roczników. W świetle prezentuje słoma żółta intensywna. Bańka w porządku i trwałe. Nos jest elegancki i aromaty starzenia funduszy tosty bardzo ładne.
Montesquius 1918 Extra Brut Gran Reserva Rosé Nagroda dla najlepszego róża na świecie Efektem jest staranny dobór najlepszych win. Wybrany produkt z ograniczoną rezerwą. Unikatowy cava, najbardziej wyróżniający się produkt Cellers Most Doré.
Cava de ecologica przez biodynamicznych winiarstwa. 24 miesięcy na osadzie w ciszy piwnicy. Dawkowanie 6g umiarkowane litr.
Słomkowy z zielonkawymi refleksami. małe drobne pęcherzyki i powolna ewolucja, z utworzeniem różańców i obecności koronami. Dobra aromat wychowania, z mlekowego nutami świeżego masła o funduszach dojrzałych owoców. Atak jest ładne i świeże, z ekstensywnego rozwoju w jej przejście w ustach, z dobrze zintegrowaną węglowego.
Kolor żółty blady z refleks Zielony . Zapach subtelny po nuty anyżu, białych owoców i śródziemnomorskich ziół. wejście w usta delikatny który przewiduje cava kremowy Tak Fajny z wrażenia a owoc dojrzały . Kwasowość zrównoważony towarzyszy a finał długość Tak wibrujący .
Juvé & Camps Brut Rosé to jest cava uwiedzie od pierwszego łyku. piękna kawa Kolor różowy , żywy oraz intensywny , wykonane tylko z odmiany pinot noir , gdzie pokazuje nam swoje bardziej autentyczny charakter . w każdym kieliszku Brut Rose zauważamy, jak jego gładkość Y Balansować zmaksymalizować zalety pinot noir.
Montesquius 1918 Extra Brut Gran Reserva Jest to "prawdziwe wyrażenie" z Bodegas Większość Dore , Po tradycyjnej metody produkcji dziedziczone z 1918 roku i wychował w piwnicy na okres od 24 do 30 miesięcy, to jest kwintesencja cava winnicy. Rzadkie i cenne bukiet, świeże i aromatyczne satysfakcja przeprowadzić nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Montesquius 1918 Extra Brut Gran Reserve Rose Jest to wynikiem starannej selekcji najlepszych win. Do jego cech przetwórczych jest to ekskluzywny produkt ograniczonych rezerw, jakość jest również odzwierciedlenie w starannej prezentacji. To cava, niepowtarzalna, jest najwybitniejszym produktem Cellers Most Dore.
Montesquius Gran Reserva Brut Nature Można je podsumować jako "przyjemność harmonii". W ciągu 26 miesięcy starzenia tym cava uzyskuje się doskonale łączyć smaki owoców w jego ripest z wrażeń zdobytych z upływem czasu, personelu i bardzo stylowy z tosty z orzechami tle.