Jakość gwarantowana jest, według znanego winiarza Ignacio de Miguel, doradca do winnicy, choć przyznaje, że nie było to łatwe przedsięwzięcie, ale raczej skomplikowane wyzwanie, Extremadura, chociaż jest to świetny region winiarski, drugi w rozszerzenie Hiszpanii, jest złożona. Ale dzięki wysiłkowi i entuzjazm wprowadzone do tego projektu było naprawdę różne wina z własnej osobowości i to bardzo pojedynczej rzeczy, zasadzone w winnicy dokładnej kombinacji odmianową dla każdego z win sprzedawanych.
żniwa
Winobranie w Finca el Carabal 2006 sprzyjała uzyskaniu dobrych win, ponieważ jest to rok w schemacie odpowiedniej temperatury i opadów deszczu i słonecznych godzin odpowiedniej dla prawidłowego dojrzewania winogron, który został zakończony jeden miesiąc września ciepłe dni i chłodne noce.
Rozwój i Aging
Rocznik 2006 odbyła się wieczorem we wrześniu i po starannej selekcji i miękkie wynikających i kruszenia się encuba w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej. Po maceracji na zimno po około 48 godzinach fermentacji przy regulowanej temperaturze, a następnie przez 2 tygodnie maceracji występuje. Po wadliwą fermentacji wino jest przechowywane w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
Wino: "Tasting Uwagi '
Głębokie wiśniowy wysokiej warstwy. Kompleks zapach z charakterem mineralnej, owoców leśnych i tosty. Mięsiste w ustach mocny, powolnym krokiem. Bardzo wyraziste, z wielką złożoność smaków w ustach. Rico posmak, który wróży długą żywotność w butelce.
Starzenie: 10 miesięcy Barica francuskiego i amerykańskiego dębu.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Winogron
-
Syrah,
Graciano,
Tempranillo,
Cabernet Sauvignon
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2007
- Prezentacja
-
1 butelka