Uwagi do degustacji:
- Kolor: ciemny rubinowy czerwony z warstwą środkową, z fioletową, błyszczącą obwódką.
- Nos Aromaty czerwonych owoców (jeżyna) i czarne (dojrzała śliwka) wędzone, tostowe. Aromaty o średniej intensywności, główne aromaty cedru i pieczonego, zielonego pieprzu, z owocami bardzo pokrytymi. Niektóre wspomnienia minerałów.
- In usta , jest średnio treściwe, głównie czerwone owoce, przyprawy, garbnik dobrze obrobiony, jedwabisty i elegancki.
Opracowanie i starzenie się: Wykonane w 50% z Cabernet Sauvignon i 50% winogron Merlot w wieku 25-30 lat, z gliniastymi glebami, wapieniem i kalcytem. Zbiór odbywa się zmechanizowany. Fermentację przeprowadza się w betonowych zbiornikach o małej pojemności, aby zachować autentyczność wybranych powierzchni. Starzenie się w beczkach dębowych trwa 15-18 miesięcy.
Po maceracji moszcz musi naturalnie rozpocząć fermentację, a następnie remonty są częste do końca fermentacji. Wino jest hodowane w kadziach, gdzie jest poddawane regałom według potrzeb. Fermentacja malolaktyczna zawsze odbywa się naturalnie podczas wiosny. Wino z terroirów z gliny i wapienia jest starzone w dębowych beczkach, aby dodać dodatkowej złożoności końcowej mieszance. Wino jest butelkowane półtora roku po zbiorach.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Cabernet Franc,
Merlot
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2011
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Do łączenia z
- Łączenie
-
Foie,
Zupy i gulasze,
Przekąski i przystawki.,
Grzyby,
Kuchnia regionalna,
Wędliny,
Sery twarde,
Do wszelkiego rodzaju mięs