Urodzony w latach 20. Imperial jest jednym z wielkich win Hiszpanii, jest to wino, które powstaje tylko w tych latach, w których zbiory uważane są za doskonałe. Jego nazwa została przyjęta po specjalnym butelkowaniu, które zostało przeprowadzone na eksport do Anglii pod nazwą Imperialny kufel .
Kolor Granat z niebieskawymi refleksami na brzegach, z wysoką warstwą. Nos Pachnące dojrzałymi czarnymi i czerwonymi owocami, nutami fiołkowych kwiatów oraz nutą czekolady i tostów. W usta wyraża swoją elegancję, zrównoważone wino z obecną kwasowością, aksamitnymi taninami i długim, szerokim finiszem z nutą dębu.
Wykonane z odmian 85% Tempranillo , piętnaście% Gracjan , mazuelo , Grenache , wino to leżakowało w W beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez około 2 lata wcześniej wyjaśnić w tradycyjny sposób. W butelce leżakuje w piwnicach przez kolejne dwa lata w odpowiednich warunkach wilgotności i temperatury, dopełniając leżakowanie aż do optymalnego momentu spożycia.
Alkohol : 14% obj. | 95 punktów Atkin i 93 Sucking
Łączenie w pary: Ryby, wszelkiego rodzaju wędliny i wędliny.
- Rezerwat Marqués de Murrieta:
Ambasador winnicy na świecie. Idealna równowaga między tradycją a nowoczesnością, to rezerwa Jest to jedno z referencyjnych czerwonych win Riojan .
Jest to namacalny znak tzw elegancja , solidność i prawidłowość które charakteryzują Winiarnia Marqués de Murrieta . Wino ukazuje niesamowitą osobowość Finca Ygay i podsumowuje wszystko, co dzieje się w nim podczas cyklu wegetatywnego.
Kolor śliwkowa czerwień. W Nos na tle kwiatowym, korzennym i balsamicznym pojawiają się aromaty śliwek, jagód i porzeczek. W usta Jest soczyste, okrągłe i zrównoważone.
Wykonane z tempranillo , mazuelo , gracjan Y grenache , każda odmiana wnosi własną osobowość, aby po 21 miesiącach leżakowania w 225-litrowych beczkach z amerykańskiego dębu stworzyć zrównoważone wino.
Alkohol : 14% obj. | 94 pkt. Parker, 94 Atkin, 94 Suckling i 92 Peñín
Łączenie w pary: Grillowany czerwony tuńczyk ze szczepów Viura, słodko-kwaśny piquillo i soja, prażona cebula; Galicyjski blond ogon cielęcy w delikatnym cannelloni z pieczonych ziemniaków i czerwonym winie; grillowany turbot z sarmiento, jego kolagen połączony z oliwą, rozmarynem i ostrym szpikulcem; Neutralna tarta w cukrze z serkami pleśniowymi i burratą.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Graciano,
Tempranillo,
Garnacha negra,
Mazuelo
- Rodzaj Starzenia
-
Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
18
- Rocznik
-
Imperial 2017 | Murrieta 2018
- Prezentacja
-
6 butelek