3Elemntos 2014

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

18,85 €

  • 750 ml (Botella)

- +

Nowy produkt

  • Odmienny wina Ribera del Duero, który daje w centrum uwagi z winogron Tempranillo.
  • Świeży i owocowy, w przeciwieństwie do innych w okolicy, pracował działek winorośli, o średniej wieku 75 lat vinifying każdej działki oddzielnie, a następnie dokonać mieszankę, która komponuje wino.
  • Bardzo aromatyczne i gładkie, częściowe starzenia się osadu dokonanych przez winiarza, jak gdyby był to biały, które pozostają haver owocowy w uann długiego starzenia.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 40 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 40 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o 3Elemntos 2014

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone 3Elemntos 2014 - wina z ribera del duero

Tasting Uwagi:

  • Kolor średniotonowy pręgierz.
  • bardzo aromatyczny nos, bardzo owocowy obecność w połączeniu z pikantnym, balsamiczny i bardzo dobrze zintegrowanym palonej tle.
  • W ustach dobrze jest wyważona kwasowość, która zapewnia niezwykłą świeżość. Jego podniebienia jest okrągła, fruido i tłuste. Ma długą trwałość, która kończy się w oznaczonym czucia owocowym.

Rozwój i starzenie:

Winogrona z 4 microplots (mniej niż 0,5 ha każda), zlokalizowany w sercu Ribera del Duero. Winnice są prowadzone w szkle i wieku pomiędzy 55 a 75 lat. Stare winorośle są przystosowane do gleby i klimatu tego obszaru, gdzie nie herbicydy lub produkty systemowe są stosowane w ich leczeniu. piaszczyste gleby miesza się z pieśni dawnych osadach rzecznych, które dają owoce i elegancję, a bogatsze w glinie, które zapewniają objętość i strukturę końcowego glebach wina. Winnica, terroir, a zwłaszcza klimat obszaru są duszą 3Elementos oraz wszelkie późniejsze działania są przeprowadzane w celu zwiększenia tych 3 elementów w końcowym wina.

Działki są dojrzewa oddzielnie w beczkach o pojemności 500 litrów oraz w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej. Fermentacja jest spontaniczna, co nadaje charakteru i autentyczności wina. Winogrona są de łodygach i encuba całości, niezgniecione i fermentacji w niskiej temperaturze, zwiększając w ten sposób charakterystyczny owocowy z 3Elementos. wadliwą w beczkach o pojemności 500 litrów z dębu francuskiego starzejących się nad osadem drożdżowym przez co najmniej 5 miesięcy fermentacji. Całkowity okres dojrzewania wynosi 12 miesięcy.

ciekawostki:

Winiarnie 3 Elementy wziął w 2011 roku pierwszy rocznik wina czerwonego dębu Lees pracy i starzenie się z ideą bycia różni się od innych, co podkreśla owocowy charakter, który może przynieść winogron ze starych winorośli nad wyraz długi tradycyjnej hodowli. Winiarz Rodrigo Pons jest widoczna twarz z trzech "elementów" tworzących to społeczeństwo. Przeprowadzili oni badania na temat "technologii do produkcji czerwonych win gatunkowych ze starzenia się osadu". Projekt własne z dotacji z CDTI jako projekt innowacji i rozwoju.

"Osadzie zużywających tlen", więc wino utlenia mniej i utrzymuje owocowy charakter w długim starzenia. zaokrąglone również garbniki, czyniąc je bardziej jedwabiste, zwiększa uczucie słodkości przez polisacharydy, stabilizuje kolor i mniej siarki potrzebne w czasie dojrzewania. "(Rodrigo Pons - Winiarz 3Elemntos)

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Subtelna Nuta Owocowa
Rodzaj Winogron
Tempranillo
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.0%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2014
Prezentacja
1 butelka

Do łączenia z

Łączenie
Mięso białe, Potrawy ryżowe., Przekąski i przystawki.

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane