Nowy produkt
La Bodega
Terrazas de los Andes, położony w Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentyna, jest winnica produkcji specjalizuje się w dużych wysokościach winnic i produkcji wina Super Premium
, ,
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 43 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 43 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
W ostatnich latach 50-tych, Moet & Chandon, spółka grupy LVMH, wysłany do Ameryki Łacińskiej do swojego szefa Winiarz, Renaud Poirier, w celu zbadania potencjału regionu w produkcji win jakościowych międzynarodowym. Po zwiedzania okolicy, Poirier odwiedził Lujan de Cuyo, w prowincji Mendoza. Wrażeniem warunków regionu i obecności wyjątkowych winnic wysokiej elewacji, Poirier i Moët & Chandon postanowiła rozpocząć swoje pierwsze winnice poza granicami Francji.
Po kilku dekadach doświadczeń w produkcji win musujących w Moët Hennessy 1999 Winnica Bodegas Chandon i Argentynie są zainaugurował Terrazas de los Andes Winery, inicjatywę na rzecz przygotowania martwych szczepów winnych stworzenia z winnic symbolicznej wysokości , odżywiane przez stopienie Andów w Mendozie.
Terrazas de los Andes został uruchomiony po przywróceniu starego stylu hiszpańskiej winiarni, założonej w 1898 roku przez Sotero Arizu, jednego z pionierów przemysłu winiarskiego w Argentynie. Arizu założył winnicę w sercu Perdriel, z widokiem na imponującą Cordon del Plata (region Andów), których uprawa najlepszych czerwonych winogron w prowincji Mendoza jest skoncentrowany.
45 lat badań i rozwoju na mikroklimatu o tarasach Mendoza wolno Terrazas de los Andes ustalić jasną filozofię opartą na najważniejszą korzyść Argentyny w świecie produkcji wina: uprawy winogron w winnicach wysoka.
Unikalne wśród regionów winiarskich na świecie, wysokość odgrywa kluczową rolę w winnicach Argentynie, ponieważ wahania temperatur między dniem a nocą sprzyja gromadzeniu się niektórych składników aromatu i smaku, a zwłaszcza polifenoli jest odpowiedzialna za kolor, ciała i struktury wina s. Z naciskiem na maksymalizacji ekspresji jest owocem szczepów zostały starannie dobrane do wysokości każdej winnicy:
Chardonnay (1200 m.); Malbec (1067 m.); Cabernet Sauvignon (980 m.); i Syrah (800 m.).
Elaboracion
Opracowanie: 4 delestages i 10 międzylądowań dokonanych w czasie fermentacji poprawiła wydobycie wina. Powstały wina prowadzony jest umieszczony w kontakcie z dębu francuskiego i 80% 20% amerykańskiej, gdzie pozostał przez dwanaście miesięcy przed lekko nałożono białek i wreszcie butelkowana. Wina Terrazas de los Andes wytwarzane z winogron uprawianych na idealnej wysokości, w którym każda odmiana osiąga maksymalną ekspresję aromatów i smaków. Z tego powodu, każdy win oferuje odzwierciedleniem celu odmianowe typowości realizowane z zapałem Starzenie się i winnic, aby uruchomić.
Zespół Terrazas de los Andes składa się z doświadczonych specjalistów winiarzy i winnic, które łączą w sobie ponad sto lat doświadczenia w produkcji wina w Mendoza i Europie. Każdy z uczestników tego zespołu jest odpowiedzialny za jakość, styl i rozwój swoich winnic i win, oprócz tego, że odpowiedzialny za prowadzenie ewolucję Cheval des Andes, joint venture Terrazas de los Andes i Cheval Blanc.
Tasting Uwagi:
Kolor: głęboki, klarowny i jasny fiolet.
Aromat: Complex. fioletowe nuty kwiatowe pojawiają się wraz z niuansami owoców jak czeremchy, typowe dla danej odmiany. Jej starzenie baryłkę przynosi aromat cynamonu i kokosa, przyczyniając się do jej aromatycznej złożoności.
Boca: Uwodzicielski, gładkie i okrągłe. Jedwabiste taniny i aksamitną konsystencję, trwałość owoców i kwiatowe aromaty wyróżniać, co skutkuje bardzo eleganckie, mięsiste wina i APET
Starzenie: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.