Nowy produkt
Od Salamanca , W Ranger produkty są opracowywane ze skrupulatnej selekcji iberyjskich świń oraz powolnego, spokojnego peklowania, aby nadać życiu delikatności, o niezrównanej konsystencji, smaku i aromacie.
W Montaraz, w celu uzdrowienia szynek, są one przenoszone do naturalnej suszarki, w której wilgotność i temperatura są kontrolowane głównie przez mechanizmy wentylacyjne. Temperatura waha się między 15 a 30 ° C w miesiącach, w których trwa suszenie.
W tym czasie szynka w dalszym ciągu ulega odwodnieniu, a także następuje pocenie (dyfuzja tłuszczu między włóknami mięśniowymi, która pozwoli na utrzymanie aromatu po impregnacji).
Ostateczny smak i aromaty zaczynają być generowane na tym etapie, dzięki serii zmian wytwarzanych w białkach i tłuszczach szynki.
Jamon Green Label: Pole Ham przynęty Iberico (szynki pochodzą z mieszańców świń więc nie są w 100% Ibericos, wypukłe swobodnie na pastwiskach oraz zasilane z naturalnych traw, ziół i pasz).