Victorino 2016

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

37,30 €

  • 750 ml (Botella)

- +

Nowy produkt

  • Victorino Jest to wino z charakterem, tożsamości, ekspresja Tinta de Toro z elegancji, świeżości i złożoności.
  • Victorino jest wykonany z winogron Tinta de Toro winnicy Teso la Monja w O.D. Toro winnica należąca do prestiżowej grupa Eguren ,
  • Teso de Monja urodzony jako nowego wielkiego projektu grupy po sprzedaży swą słynną winiarnię Toro Termes Numanthia grupa Louis Vuitton.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 79 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 79 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o Victorino 2016

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (19)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Victorino 2016 - wina z toro

Tasting Uwagi:

  • z kolor intensywny wiśniowy pręgierz z warstwą wierzchnią, lekko opalizującej żyje. Satynowa i gęsty.
  • aromaty dobra intensywność, z różnych niuansów aromatycznych czerwonych i czarnych owoców, niektórych dojrzałych, przyprawy, toffi, czekoladowe nuty kwiatowe z aromatem palonej zarośli i minerałów.
  • w usta Jest on skonstruowany i głęboka, pokazując dobrą kwasowość, intensywność smaków owocowych, wyważonego alkoholu, z mieszanka smaków całym podniebieniu smaki mentolu przemieszane z drobnymi gatunków i taniny obfitych owoców, w porządku, ale potężny, że w końcu wygładzona, aby zrobić miejsce dla wielkiego wina. długi finisz.

Rozwój i starzenie:

Urodzony z winogron 100% Tinta de Toro winnic między 45 i 100 lat , Żniwo jest wyłącznie ręcznie, z rygorystycznej selekcji owoców, które są w optymalnych warunków zdrowotnych i dojrzewania w winnicy i winiarni przy użyciu tabeli sortowania. winifikacji jest tradycyjny z destemming 100% wyciśniętą bardzo gładka. Zdeptany podczas fermentacji i lekkiego pompowania. 8 dni fermentacji w temperaturze 26-28 ° C. Maceracji z skórek do 23 dni. Wadliwą fermentacji w nowych beczkach z francuskiego dębu. pobyt 20 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu udręczone co 4 miesiące.

ciekawostki

Teso La Monja oprawić początek nowej ery w Toro. Marcos i Miguel Eguren braci, Sierra Cantabria, od lat przyczynia się do przekształcenia tego zamorana willi. Oni zakochali się w v stare winorośle wstępnie filoksery Toro a ich zdolność do rodzenia wyjątkowe wina.

Początkowo bracia Eguren wykonane z winnicy Numanthia Termes , Które sporządziły Termanthia wino który dostał 100 punktów Parker , W 2008 roku sprzedali winnicę, aby Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) aby rozpocząć karierę solową i poszukiwania nowych winnic z bardzo specyficznych cech, a także w krajach Toresanas. Te winnice mają też więcej powierzchni żwiru, są zorientowane na północ i mają dłuższe okresy wegetacji. Wszystko z myślą o produkcji wina, które przekazują równowagę i elegancję, wydobywając maksymalny potencjał ziemi.

W Teso la Monja jest praktykowane jest również zrównoważone rolnictwo Z nawozów organicznych i delikatnej pracy w magazynie. Tradycyjne metody są w połączeniu z najnowocześniejszą technologią, aby wyodrębnić niuanse mineralnych gleb uprzywilejowanych.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Tinta de Toro
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.5%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2016
Prezentacja
1 butelka

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
93
Punkty Peñín
96
Nagrody i poprzednie oceny
96 Peñín (2014) | 93 Parker (2014) | 96 Peñín (2013) | 95 Parker (2013)
Punkty AporVino
97

Do łączenia z

Łączenie
Wędliny, Wołowina duszona, Kuchnia regionalna, Sery twarde, Mięso grilowane, Dziczyzna

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane