Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 65 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 65 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi CATA:
Produkcja i starzenie:
La Misión pochodzi ze stuletnich winorośli uprawianych w gospodarstwach o glebach głównie piaszczystych. Po rozpoczęciu fermentacji alkoholowej dzikimi drożdżami w zbiornikach ze stali nierdzewnej, wino kończy fermentację i częściowo dojrzewa w 500-litrowych beczkach z francuskiego dębu; częściowo w wannach lub rurach o pojemności 5 000 i 10 000 litrów, a częściowo w słojach o różnych pojemnościach wykonanych z procentowej zawartości gliny pochodzącej z własnych gospodarstw Menade, powrót do najbardziej ziemskiego pochodzenia. Po minimalnym okresie dojrzewania wynoszącym 8 miesięcy, Misión jest butelkowany i leżakuje przez co najmniej dwa lata.
ciekawostki:
Menade była pionierem winiarstwa i jako jedyny z D.O Rueda posiada certyfikat ekologiczny . Można powiedzieć, że wyznaczyli trend w okolicy.
Produkują wino od 35 lat stuletnie winnice zasadzone w Pollos , należący do rodziny, i prawie od początku widzieli, że to verdejo przedstawił pewne osobliwości różniące się od pozostałych szczepów, Verdeja Osiem lat temu nabyli rodzinną winnicę i po masowej selekcji postanowili rozpocząć szczepienie całej winnicy swoich gospodarstw Verdeją. Verdeja ma charakterystyczne cechy morfologiczne: winogrona są mniejsze, grona bardziej owalne, a ze względu na grubą skórkę jest bardziej odporna na choroby, takie jak botrytis. Aromaty są wyrazem autentycznego Verdejo, prezentują większą rustykalność, ale także większą autentyczność. parametry analityczne ujawniają wyższą kwasowość i bardziej skoncentrowane winogrona. Poszukiwanie autentyczności, osobowości, doświadczenie zdobyte przez lata, troska i wysiłek, aby przywrócić winiarstwu ducha natury, od początku były kluczem do filozofii Menade.