Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 107 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 107 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Nota degustacyjna:
Kolor: granatowy kolor wiśni z pokrytymi kafelkami, jasnymi i jasnymi obrzeżami
Nos: Elegancki, delikatny i złożony
Podniebienie: Aromaty tabaki i skóry, pikantne nuty cynamonu i wanilii, czerwonych owoców likieru i odrobiną kakao i miękkie wędzone. Okrągły, wypolerowany aksamitnym krokiem. Dobra kwasowość i nuty palonego drewna i pikantny.
Opracowanie i starzenie się
Fermentacja odbywa się w osadach dębowych, a starzenie wynosi 6 miesięcy w osadach dębu, 36 miesięcy w dębowych beczkach i kolejne 36 miesięcy w dębowych beczkach.
Starzenie: 6 miesięcy w osadach dębu, 36 miesięcy w dębowych beczkach i 36 miesięcy w butelce.
Ciekawostki:
Wraz z winogronami Torre Muga winogrona Prado Enea są zawsze ostatnimi, które trafiają do winnicy. Dzięki temu zapewniamy optymalne dojrzewanie.
Winogrono zawsze fermentuje w osadach dębu o masie 10 000 kg bez kontroli temperatury lub dodawania drożdży. Maceracja jest zmienna, ale może trwać do 20 dni.