Nowy produkt
Intensywny rubinowy kolor, średnio-wysokiej i lekka warstwa opalizacji. Nos jest wyraziste, z dobrym obecności, intensywny i dobrze połączone z aromatem korzennym dębu i wanilii czerwonych owoców (śliwki).
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 96 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 96 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Podniebienie jest lekko garbnikowe, świeże, średnio mocny i dobrze wyważony, przejawiający się dobrze zintegrowana z nutami dębu, wanilii i lekko tosty (czekolady i kawy) owoców.
Rozwój i Aging
Wykonana w 100% Tempranillo z winnic położonych w San Vicente de la Sonsierra i Laguardii. Średnia wysokość nad poziomem morza: 567 metrów. Gleba: margla ze żwirem. Średnia wydajność: 31 Hls / ha. Starannie dobrany wybór klastrów w winnicy i piwnicy wejściem.
Fermentacja odbywa się przy wybranym z drożdży (Saccharomyces bayanus). Regulacja temperatury w 27 ° C Codzienne kontrole ekstrakcja taniny i polifenole.
Podczas procesu fermentacji (8 dni) z dwóch dziennych pompowania. Po zakończeniu procesu fermentacji w ciągu 17 dni, zmniejszając częstotliwość pompowania, aby zapobiec ekstrakcję gorzkich znaków.
Starzenie się okres 6 miesięcy depozytu. 6 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego 2
Starzenie: 6 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego.