Uwagi CATA:
- Z kolor czerwone i wiśniowe tło.
- Dobra intensywność aromatyczna, z szeroką gamą rejestrów i dużą głębią. Profil dojrzałych czerwonych owoców wyróżnia się pewną czernią, w zakresie dojrzałych wiśni picota.
- w usta owoce otwierają się odczuciem dojrzałych pikotek i delikatnych przypraw. Jest otulający, długi, przyjemny i z werwą. Ma szeroką drogę retronosową i posmak dojrzałych i świeżych owoców. Pozostawia pełne uczucie. Drewno jest bardzo dobrze zintegrowane, wzmacniając owocowe doznania.
Rozwój i starzenie się Wyprodukowane z 90% Tempranillo, 7% Graciano i 3% Garnacha, z ponad 30-letnich winorośli, głównie uprawianych w Haro i okolicznych miejscowościach, ze średnią wydajnością 1,5 kg z winorośli. Do jego przygotowania poddawana jest fermentacji alkoholowej w kadziach z francuskiego dębu (z kontrolą temperatury), a następnie fermentacji jabłkowo-mlekowej we francuskich beczkach. Dojrzewanie odbywa się w beczkach z francuskiego dębu. 40% nowe i 60% drugie użycie. 14 miesięcy w beczkach i 30 miesięcy w butelce przed pójściem do rynek. Do jego stabilizacji stosuje się naturalne metody; klarowanie z białkiem jaja.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
18
- Rocznik
-
2019
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
- Punkty AporVino
-
96
- Suckling
-
93
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
92
- Peñín
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Wędliny