Uwagi CATA:
- Bardzo intensywny wiśniowy kolor.
- Aromaty dojrzałych czerwonych jagód z lasu, które ustępują wspomnieniom zarośli, a także akcenty balsamiczne i słodkie przyprawy.
- Wejście z charakterem, bardzo żywe, z bardzo dobrą kwasowością. Wyraźne pikantne i balsamiczne akcenty na mineralnym tle.
Produkcja i starzenie:
W winnicy winogrona Artadi La Hoya są odszypułkowane i zmiażdżone, aby rozpocząć winifikację w otwartych zbiornikach z zimną maceracją przez 24-48 godzin i fermentacją przez 10-12 dni z udeptywaniem dwa razy dziennie i małym pompowaniem. Fermentacja jabłkowo-mlekowa odbywa się w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu, gdzie pozostaje przez 12 miesięcy przed butelkowaniem.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2020
- Prezentacja
-
1 butelka
- Idealne na prezent
-
Tak
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
- Punkty AporVino
-
96
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
94
Do łączenia z
- Łączenie
-
Jagnięcina