Po raz drugi od wprowadzenia na rynek Winiarnie Vivanco dodał białą odmianę do swojej regularnej mieszanki tempranillo i Grenache . Ta innowacja poprzez włączenie Biały Grenache , pozwoliło im zbliżyć się do kultury wina w Rioja i do konkretnego wina, bordo.
Wina te są głównie wykonane białe winogrona si procent minimum z winogrona czerwony . Rezultatem jest jeszcze jedno wino orzeźwiający i blady . Udało się to dzięki dodatkowi Garnacha blanca Vivanco Rosado być wyjątkowym winem.
Gdy wino i kupaż zostaną wykonane, powstałe wino pozostaje w czołg z stal nierdzewny na osadzie przez co najmniej trzy miesiące. Ten proces starzenia daje przyszło większe ciało i smar , dzięki czemu jest znacznie przyjemniejszy.
Winnice zostały wybrane w terroir Briones, Rioja Alta , z wyraźnym wpływem Atlantyku. The żniwa odbywa się w drugim tygodniu październik , każda odmiana jest zbierana ręcznie w małych skrzynkach i osobno. Wszystkie winogrona pozostają w chłodni przez 24 godziny przed przetworzeniem na stole do sortowania.
The etykieta to ja do Praca suk , autorstwa Laury Martin Calleja. Ten utwór, który wyraża świeże czerwone owoce, został wybrany spośród uczestników 12. edycji Międzynarodowej Nagrody Grawerowania i Wina Pedro Vivanco.
Notatka degustacyjna
Widok: Jasny różowy kolor z fioletowymi refleksami.
Nos: prezenty zapachy z czerwona lukrecja , maliny , truskawki , wszystkie otoczone kwiatowym składnikiem róż i fiołków.
Usta: jest chłodny i obłudny , oferując zrównoważoną kwasowość oraz owocowy i słodki finisz
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Różowe
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo,
Garnacha negra,
Garnacha blanca
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza,
Joven
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
15,
14,
16
- Rocznik
-
2019
- Punkty AporVino
-
90
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
89
- Peñín
-
89
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sałatki,
Przekąski i przystawki.,
Mięso grilowane,
Mięso białe