Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 27 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 27 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Tasting Uwagi:
Rozwój i Aging
Wykonane głównie z winogron Tempranillo, ale także zawiera 15% Graciano 5% Maturana , Od jego winnic w Mendavia (Rioja Baja).
Po ręcznym zbiorze winogron przybył do winnicy w idealnym stanie, są pozbawionych łodyg przed przekazaniem do zbiorników ze stali nierdzewnej. Fermentacja przeprowadzono w kontrolowanej temperaturze 29-30 ° C przy codziennym pompowania i degustacji moszczu. Po dalszych maceracji w tygodniu, w oparciu o analizy sensorycznej, głównym kryterium pracy Baron de Ley, optymalna równowaga między dobrym kolorze i strukturze wydobycia i okrągłości tanin i uprzejmością został znaleziony.
To było podniesienie 20 miesięcy w nowych beczkach z dębu amerykańskiego a następnie 24 miesięcy w butelce aż osiągnie swą pełnię do spożycia. Wino nie zostały poddane jakiejkolwiek przesączono i ustabilizowane tak, może ona stanowić naturalne osady.
ciekawostki
Marzenie się spełniło, Baron de Ley Jest pomyślany i winnica założona w 1985 roku przez niewielką grupę wybitnych specjalistów w Rioja, którzy zdecydują się utworzyć projekt w tym czasie tylko w DOCa Rioja ; winnica inspirowane obraz i podobieństwo "zamki" z Medoc Łącząc wszystkie warunki, które sprawiają, wino dzieło sztuki , Bodega przeznaczone do przetwórstwa Rezerwacje i Gran Reserva doskonałą jakość Zawierające najbardziej zaawansowanych technologii.
Osiedle obejmuje również Klasztor Benedyktynów w XVI wieku Jest obecnie siedziba barona de Ley i idealne na ramie wydarzeń historycznych i kulturalnych, kończąc kompleks z budową wytwórni w drugiej połowie lat 80-tych.