Notatki smakowe:- Wysoka intensywność kolorów. Wiśniowoczerwony odcień.
- Na nosie wyróżnia się duże stężenie aromatów dojrzałych czerwonych owoców, nowe drewno dodaje złożoność z nutami tostów i wędzenia (kakao, toffi, kawa) i przypraw (pieprz).
- W ustach jest to mięsiste i świeże wino, o złożoności i mocy, ale delikatne i eleganckie. Struktura taniny jest jedwabista i w doskonałej równowadze z kwasowością i alkoholem. Trwałość w ustach jest bardzo długa. Wino o wielkim charakterze i elegancji.
Praca i starzenie się:Opracowane z czerwonych winogron kraju lub Tempranillo pochodzących ze starych winnic (od 35 do 80 lat). Znajduje się w Olmedillo, Roa, La Horra, Moradillo, Pesquera i Padilla. Zbiór ręczny w małych pudełkach i staranny wybór pęczków na stole selekcyjnym. Maceracja na zimno przez 5/7 dni w temperaturze nieprzekraczającej 10°C. Fermentacja alkoholowa w kontrolowanej temperaturze w małych osadach pnia. Malolaktyczna fermentacja w nowych 225-litrowych beczkach. Winifikują się one oddzielnie od każdej z winnic.
Ciekawostki:Mężczyźni filary Tr3smano wszystkie pochodzą z długiej kariery w świecie wina, a każdy wnieść swoje doświadczenie i pasję, aby Tr3smano wielkie wino.
- Fernando Remírez de Ganuza jest dziś jednym z najważniejszych winiarzy w Hiszpanii.
- Pedro Aibar to kolejna osobowość ze świata wina w Hiszpanii. Promował Somontano D.O. współpracując z Viñas del Vero.
- Rodzinie Ruiz i Antonino Sierra González udało się uczynić La Europea wiodącą firmą w imporcie i dystrybucji win w Meksyku.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
18
- Rocznik
-
2015
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
- Punkty AporVino
-
96
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Kuchnia regionalna,
Wędliny,
Przekąski i przystawki.,
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Sery twarde,
Mięso czerwone