Protos Reserva 2006

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

32,29 €

  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(3)

Nowy produkt

Protos Reserva 2006 jest niezwykle eleganckim winem, produkowanym z największą starannością i przy zachowaniu ściśle określonych warunków. Zbierane winogrona są
starannie selekcjonowane, aby wybrać tylko te najlepsze. Wino to jest zdobywcą aż 90 punktów Parkera i Złotego Medalu dla Protos w mieście Porto oraz laureatem wielu innych
prestiżowych nagród. Zdecydowanie jest godne polecenia.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 68 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 68 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o Protos Reserva 2006

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Protos Reserva 2006 - wina z ribera del duero

Niezwykle atrakcyjny kolor ciemnej wiśni jest tym, co zwraca uwagę jako pierwsze. Równie interesujący jest jego aromat pełen nut czarnych owoców oraz słodkiej wanilii. W smaku aksamitne, treściwe, bardzo złożone i eleganckie. Na długo pozostawia w ustach swój posmak.

Warto schłodzić je przed podaniem do temperatury 16 stopni Celsjusza - zaprezentuje wówczas pełnię swojego aromatu i smaku. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, makaronem, dziczyzną, serami, zupami, rybami, jajami i roślinami strączkowymi.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Rodzaj Starzenia
Reserva
Zawartość Alkoholu
15.0%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2006
Prezentacja
1 butelka

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
90
Nagrody i poprzednie oceny
WINIARNIA PROTOS, MIĘDZYNARODOWA NAGRODA ZA ARCHITEKTURĘ 2009, Sery: bardzo dobrze pasują do serów peklowanych: Manchego, Roncal, Zamorano..., Zboża i makarony: makaron boloński ., Protos - zwycięzca sekcji smaku w Condé Nast Innovation and Design Awards 2009, Protos Crianza 2006 wybrał Najlepsze Wino Czerwone w Konkursie Mondial de Bruxelles 2009., Wystawa Powszechna w Barcelonie w 1929 r. przyznała winom złoty medal., Jaja: jaja smażone z ziemniakami., Drób: kurczak z ogórka, magia z grilla lub pieczonej kaczki, duszone uda z indyka, duszone lub nadziewane uda z kurczaka, pieczona kaczka, nadziewane indyki, słodko pachnąca truskawka z indyka, pieczona konfitura z kaczki, kurczak z ogórka i kurczak w sos, Adriá i Protos, strażnik Muzeum Wina w dziesiątą rocznicę istnienia., PROTOS RESERVA OTRZYMUJE DIAMENTOWĄ NAGRODĘ W KONKURSIE WINIARSKIM I KOBIECYM, Ryby: przekąski z sardeli i pomidorów., Gra: przepiórki smażone lub w sosie, królik duszony lub z aioli, jeleń gulaszowy, bażant z winogronami, gulasz z dzika, gołąb nadziewany, kuropatwa z czekoladą, gołębie z orzechami i pieczone jelenie., Protos, wybrana najlepszą czerwoną Crianzę w 2008 roku w Przewodniku po winachourmetycznych 2009., NAGRODY DLA PODRÓŻNYCH ZA ROK 2009 W DZIEDZINIE INNOWACJI I WZORNICTWA, Zupy: zupa kastylijska., Zimne mięso: cekina, peklowana szynka i peklowany schab., Złoty Medal dla Protos w mieście Porto., Protos wybrał najlepsze czerwone wino z Crianzą w Gourmetach 2009., PROTOS RESERVA, ZŁOTY MEDAL NAJLEPSZY W SWOJEJ KLASIE W MIĘDZYNARODOWYCH KONKURSACH WINIARSKICH I SPIRYTUSOWYCH, Rośliny strączkowe: fasola z kuropatwą i fasola pinto z ryżem., Mięso: szpadki z polędwicy, koźlęta pieczone, gulasz jagnięcy, policzek cielęcy, kotlety wieprzowe, kotlety jagnięce i cielęce z grilla, jagnięcina pieczona i świnia ssąca, kotlet, gulasz cielęcy, jagnięcina ssąca pieczona, język duszony, manita., Protos Selección 2001, nagrodzony za jakość.

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane