Starzenie się okres wynosi 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a 12 we własnej butelce.
Protos filozofia pracy jest "Jakość przede wszystkim". W związku z tym, że cały proces prowadzący do wytwarzania wina poddawany dokładnej analizy. Winnic są dokładnie kontrolowane przez techników i specjalistów w całym cyklu wzrostu, co prowadzi do produkcji wysokiej jakości. Daje również szczegółowe informacje na temat wszystkich winogron użytych w naszym opracowaniu przed przybyciem na naszych obiektach.
Żniwo jest instrukcja do 100%. W ostatnich latach, połowa produkcji zbierany jest w opakowaniach po 20 kg, winogrona rozwinąć liderów. To gwarantuje, że tylko całkowicie zdrowe, całe winogrona dotrzeć do zbiorników fermentacyjnych.
Ze względu na jego wielką troską o jakość, a dzięki mocnej inwestycji Protos opracowała unikalny program R & D, który analizuje nie tylko winogrona, ale działa również beczki zakupione od różnych dostawców.
Pary
- Mięso: flaki lub ciecierzycy, pieczeń, carpaccio z wołowiny lub wołowiny, cielęciny kotlety z grilla, smażone kotlety jagnięce, golonka pieczona wieprzowina, jagnięcina, cielęcina pieczona escalope, pieczona jagnięcina karmienia, Tongue wołowina w sosie, duszone grasica, ucho wieprzowa w sosie, ogonowa ...
- Polowanie sos lub smażona przepiórki, królik z czosnkiem, pieczonego bażanta, zająca z ziemniakami i ryżem, jelenie schabu, duszone kuropatwy,.
- Kasze i makarony: Ryż z kuropatwa, kurczaka lub królika, cannelloni, spaghetti bolognese, lasagne, makarony i kiełbasą, tagliatelle bolognese.
- Wędliny: głowa dzika, kiełbasa, chorizo, foie gras, salami, prosciutto, szynka, kiełbasa, morcon.
- Jaja: w którymkolwiek z jej odmian lub tortilli.
- Rośliny strączkowe: Fasola biała z kiełbasą, Asturii fasoli gulasz, fasola i ciecierzycy gulaszu.
- Mięczaki i skorupiaki: kalmary, duszone raków rzeka, ślimaki nadziewane kalmary, krewetki czosnek i na parze małże.
- Ryby: tuńczyk z pomidorami, dorsz, tuńczyk z pomidorami i cebulą, marmitako.
- Sery: Łączy ona bardzo dobrze z jakiegokolwiek suszonego sera:
- Zupy: zupa z ciecierzycy, zupa czosnkowa, kastylijskim zupy, gotowane i gotowane Montanes madrileno.
- Warzywa: brokuły, karczochy duszone z ziemniakami, cukinia, dynia, sosem grzybowym, brukselka z szynką, sałatka ziemniaczana, zielona fasola z szynki, warzyw i ziemniaków gulasz z dorsza.
Zbiorów winogron i wino
Protos ma około 100 hektarów winnic i 500 ha zapasy należące do jej członków oraz ponad 300 innych producentów w dziedzinie stały się regularne dostawców.
Protos wykonuje wszystkie jego rocznika ręcznie, a od zbiorów w 2001 roku 50% produkcji są zbierane w 20 kilogramowych skrzyń ściągniętych sortowania tabel obserwować przez kilka kiści i dostać osiągnąć tylko fermentor całych winogron i całkowicie zdrowe.
Dziś również, Protos ma R + D + I tylko, wyłącznie w celu wygrania, jeśli to możliwe, nawet w jakości swoich win.
Bodegas Protos
Protos, grecki "pierwszy", jest dumny i zaszczycony odkryli dojrzałość i odpoczynek w największym i pierwszym z winnic w okolicy, utrzymując swoją reputację w czasie.
W 1927 odwadze i przywiązania do ziemi plantatorów winorośli w regionie, udało się zjednoczyć starań, aby stworzyć winnicę, pierwsza z Ribera. Przyszły projekt, który poza tym, że przybyły w stanie nienaruszonym do dziś rośnie i mnoży każdego roku i podjął swoje nazwisko do najwyższego punktu na scenie międzynarodowej.
The 30s przedstawiają swoje ostateczne międzynarodowego porozumienia. Zwłaszcza w obliczu powszechnej wystawie w Barcelonie w 1929 roku dała swój win czerwonych złoty medal.
Firma rozwijała się bardzo szybko, a pierwsze problemy przestrzenne, rozpoczynające swoją ekspansję w całym regionie zostały podniesione. budowa starzenia wina w samym sercu gór, który obsługuje zamku Penafiel startów.
Taka jest jego znak jakości i prestiżu w latach 80. wino uznawane pasek uwagę bierze swoją nazwę, Ribera de Duero, aby zidentyfikować Rada regulacyjna nazwy pochodzenia w celu zapewnienia jakości lokalnych win. W 1995 roku w piwnicy starzenia kompleksowe i skonsolidowane w międzynarodowej scenie wina.
Projekt ten ma nadal rosnąć wraz z przejęciem w Anguix (Burgos) z piwnicy o pojemności produkować do trzech milionów kilogramów winogron, z czego 1,5 mln przeżywa tabeli wyboru. Ta winnica jest wyposażony w najbardziej zaawansowaną techno
Starzenie: 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a 12 we własnej butelce
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2011
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
90
- Peñín
-
92
- Nagrody i poprzednie oceny
-
Mięso: flaki w stylu madryckim lub z ciecierzycą, bochenkiem, carpaccio wołowe lub cielęce, kotlety cielęce z grilla, kotlety jagnięce smażone, kotlety jagnięce smażone, golonka wieprzowa pieczona, jagnięcina pieczona, eskalopa cielęca, jagnięcina mamka p,
Złoty Medal dla Protos w mieście Porto.,
Protos wybrał najlepsze czerwone wino z Crianzą w Gourmetach 2009.,
PROTOS RESERVA, ZŁOTY MEDAL NAJLEPSZY W SWOJEJ KLASIE W MIĘDZYNARODOWYCH KONKURSACH WINIARSKICH I SPIRYTUSOWYCH,
Ryby: Tuńczyk z pomidorem, dorsz, bonito z pomidorem lub cebulą, marmitako.,
Zboża i makarony: ryż z kuropatwą, kurczakiem lub królikiem, cannelloni, spaghetti bolognese, mięso lasagne, makaron i chorizo, makaron bologiczny, makaron...,
Protos Selección 2001, nagrodzony za jakość.,
WINIARNIA PROTOS, MIĘDZYNARODOWA NAGRODA ZA ARCHITEKTURĘ 2009,
Zupy: ciecierzyca, czosnek, kastylijska, gulasz madrycki i gulasz górski.,
Jaja: w dowolnej odmianie lub w tortillach.,
Protos - zwycięzca sekcji smaku w Condé Nast Innovation and Design Awards 2009,
Protos Crianza 2006 wybrał Najlepsze Wino Czerwone w Konkursie Mondial de Bruxelles 2009.,
Wystawa Powszechna w Barcelonie w 1929 r. przyznała winom złoty medal.,
Mięczaki i skorupiaki: kałamarnice romańskie, raki duszone, ślimaki, kałamarnice nadziewane, krewetki czosnkowe i omułki parzone.,
Gra: przepiórki smażone lub w sosie, królik z czosnkiem, prażony bażant, zając z ziemniakami i ryżem, polędwica jelenia, duszony kuropatwa,.,
Adriá i Protos, strażnik Muzeum Wina w dziesiątą rocznicę istnienia.,
PROTOS RESERVA OTRZYMUJE DIAMENTOWĄ NAGRODĘ W KONKURSIE WINIARSKIM I KOBIECYM,
Ser: bardzo dobrze komponuje się z każdym serem peklowanym:,
Zimne mięso: głowa dzika, cystora, chorizo, foie gras, fuet, szynka serrano, lacón, morcilla, morcón.,
Protos, wybrana najlepszą czerwoną Crianzę w 2008 roku w Przewodniku po winachourmetycznych 2009.,
NAGRODY DLA PODRÓŻNYCH ZA ROK 2009 W DZIEDZINIE INNOWACJI I WZORNICTWA,
Warzywa: karczochy duszone, brokuły z ziemniakami, cukinie, dynia, grzyby w sosie, brukselki z szynką, sałatka rosyjska, fasola zielona z szynką, gulasz warzywny i ziemniaki z dorszem.,
Rośliny strączkowe: Fasola biała z chorizo, fasola asturyjska, fasola szparagowa i gulasz z ciecierzycy.