UWAGI KATA:
- Pogląd : Z kolor czerwony wiśnia, czysta i średnio wysoka warstwa .
- Nos: aromaty pikantne i intensywne, złożone i świeże czarne owoce.
- Usta: W ustach Jest zrównoważone i świeże, zdominowane przez owocowy charakter i aksamitne taniny oraz dobrze zintegrowane drewno. Ma dobrą trwałość w ustach.
OPRACOWANIE:
Wykonane z różnorodnością w 100% Tempranillo . Winnica do produkcji wina PHYLOS znajduje się w gminach Fuentelcésped i Fuentespina. Krajobraz składa się z łagodnych zboczy, na których winnicę przeplatają zarośla dębu ostrokrzewu. Gleby utworzone w miocenie, głównie przez wapienie, czerwonawe gliny piaszczyste i margle ilaste. Wszystkie działki leżą na wysokości od 840 do 900 m npm. Wszystkie jego winnice są sadzone w kielichach, zgodnie z tradycją. Data sadzenia waha się między 1964 a 2003 (średnia wieku 38 lat). Uzyskany średni plon wynosi 4000 kg/ha.
Przygotowanie grawitacyjne. Odszypułkowane bez miażdżenia w celu zachowania integralności jagód. Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o małej pojemności, w miarę możliwości rozdzielając paczki. Stosowane są rodzime drożdże. FML w zbiorniku ze stali nierdzewnej. Dojrzewało przez 12 miesięcy w nowych 30% i używanych beczkach z dębu francuskiego o pojemnościach 225l, 300l i 500l.
CIEKAWOSTKI: Phylos to starożytny grecki termin używany w odniesieniu do braterskiej miłości, przyjaźni i przywiązania. Jest to również nazwa, którą winiarnia Fuentelcésped De Blas Serrano chciała nazwać jedno ze swoich win.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
14
- Rocznik
-
2016
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
92
Do łączenia z
- Łączenie
-
Potrawy ryżowe.,
Grzyby,
Mięso białe,
Dziczyzna,
Wędliny,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Mięso czerwone,
Jagnięcina