Notatka degustacyjna: Kolor: granatowy czerwony z jasnym i intensywnym rubinowym tłem, dobrze osłonięty, zachowuje przebłyski młodości. Nos: zrównoważony i mocny z nutą drewna i dojrzałych owoców Podniebienie: wyrazista tanina, o niezwykłej strukturze. Rozwój i starzenie się: Wybór winnic ponad 10 letnich, zbieranych ręcznie w optymalnym momencie dojrzałości i pochodzących z Pedrosa de Duero. Po dokładnym opracowaniu jest on poddawany fermentacji przez 10 dni w kontrolowanej temperaturze 28ºC i maceracji przez kolejne 14 dni. Starzeje się w dębie amerykańskim i francuskim przez 14 miesięcy. Następnie jest on zaokrąglany do 3 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2019
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Nagrody i poprzednie oceny
-
James Suckling 90 P.
Attractive mulberries, red plums and boysenberries here with a very ripe and rich palate, offering essence-like dark berries. Drink now.
- Punkty AporVino
-
94
Do łączenia z
- Łączenie
-
Przekąski i przystawki.,
Foie,
Dziczyzna,
Ryż,
Sery twarde,
Jagnięcina,
Mięso grilowane,
Przystawki,
Wołowina duszona,
Potrawy ryżowe.,
Wędliny,
Kuchnia regionalna,
Mięso białe,
Sałatki,
Mięso grilowane