Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Petaca Marqués de Poley Amontillado Viejísimo Solera 1951

60,93 €
bez podatku 50,35 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt

  • The amontillado jest wynikiem rodzicielstwo w systemie Solera y criadera który jest otrzymywany z Drobne starzenie się pod kwiatową zasłoną w amerykańskich butach z dębu.
  • Aby uzyskać takie Amontillado, czas trwania starzenie oksydacyjne musi wynosić co najmniej 25 lat , Ze względu na efekt utleniania, kolor drobiny powoli zmienia się na złoty, zapachy i smaki stają się bardziej palone i złożone.
  • Twój ochrona jest nieokreślona , poprawa z czasem nawet otwarta , Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 129 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 129 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (17)

 

Więcej informacji na Wina wzmocnione Petaca Marqués de Poley Amontillado Viejísimo Solera 1951 - wina z montilla moriles

Uwagi do degustacji:

  • Kolor: Bursztyn do starego złota, intensywne złoto.
  • Nos Bez wytrząsania wyglądają 21 stopni alkoholu. Nos ma szeroką złożoność aromatów, zwłaszcza orzechów i przypraw. Przypomina nam biały pieprz, prażone orzechy laskowe, goździki, gałkę muszkatołową, a także szafki lub dym tytoniowy. Drugi pociągnie nas do nut wermutu, suszonych liści lub wiśni. Wino bardzo bogate w zapach ze względu na długi okres w beczce.
  • Boca: W ustach będziemy mieli wino o dużej złożoności. Z gorzkim początkiem prażonych orzechów i solą. Jest to bardzo długie, intensywne wino, które ostatecznie prowadzi do Fino del lagar, które było jego podstawą przed przejściem do starzenia się oksydacyjnego. Jest to wieczne wino w ustach.
Opracowanie i starzenie się:

Wykonane z winogron Pedro Ximenez, amontillado jest wynikiem hodowli w systemie solera i criadera, który jest uzyskiwany w wyniku starzenia się Fino pod welonem kwiatów w amerykańskich butach z dębu. Aby uzyskać takie Amontillado, czas starzenia oksydacyjnego musi wynosić co najmniej 25 lat.

Dane techniczne

Typ Wina
Wzmocnione
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Pedro Ximénez
Zawartość Alkoholu
21.0%
Rocznik
1951
Prezentacja
1 butelka

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
90

Do łączenia z

Łączenie
Makarony, Mięso białe, Przystawki, Skorupiaki, Biała ryba, Sałatki, Wędliny

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0