Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 44 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 44 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Nazwa tego wina pochodzi od miejsce Molara , obecnie składa się z 17 hektarów rozmieszczonych na trzech winnicach obsadzonych na różnych glebach i w różnych orientacjach. On montaż z tych trzech winnic zapewnia złożoność , świeżość I typowość Ten jumillana garnacha .
Uwagi CATA:
Rozwój i starzenie się
Odmiana jednoodmianowa grenache , być może jedyny z całej nazwy pochodzenia Jumilla, który niesie ze sobą całą genetykę firmy Józef Maria Wincenty . Wino z jednego poletka, takie jak te, które zostały pomyślnie przeznaczone dla winogron Monastrell, Syrah i Cabernet, i które przechodzi fermentację alkoholową w podziemne prasy do wina .
The Główną nowością El Molar jest jego starzenie , który po fermentacji jabłkowo-mlekowej w beczkach w celu zmniejszenia nadmiaru kwasowości, odbywa się w foudres , duże pokłady drewna, w których zachodzi długie starzenie i które dzięki mniejszemu kontaktowi z drewnem sprzyjają wolniejszemu i dłuższemu utlenianiu. Stosowanie frudre jest bardzo powszechne przy odmianach redukcyjnych, w przypadku win z Rodanu w południowo-wschodniej Francji czy Nebiolo z włoskiego Piemontu.
Przy tych referencjach w hodowli nie dziwi fakt, że El Molar ma już swoją własną nazwę.
Hodowla
12 miesięcy w dużych beczkach (Fudres)
Jego dojrzewanie rok w starych fordach pozwala zachować aromaty zarośli i aromatycznych ziół z zacienionego obszaru posiadłości El Molar. Wyróżnia się słodkim charakterem i świeżością .