Marqués de Valdueza Etiqueta Roja 2016

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

13,74 €

- +

VN15100026

Nowy produkt

Winnicy 'Bodegas Marques de Valdueza "Po analizie gleby farmy, wybierz najlepsze lokalizacje i wybrać odmiany z pomocą ekspertów uważało, że były to najbardziej nadaje się do gleby, klimatu i rodzaju wina chcieliśmy utworzyć, to zaczął sadzić 18 hektarów Cabernet sauvignon i Merlot, Syrah.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 29 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 29 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o Marqués de Valdueza Etiqueta Roja 2016

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Marqués de Valdueza Etiqueta Roja 2016 - wina z extremadura

Ewolucja była bardzo pozytywna i przez trzy lata, które produkują wino i obserwuje jego ewolucję w pobliskiej winnicy. Zadowolony z wyników, na początku 2006 roku zakończyliśmy naszą własną piwnicę i wreszcie produkujemy nasze wino w nim. Wino wyprodukowane w gospodarstwie "Perales de Valdueza", w pobliżu Merida, Extremadura, oprawione w ciągu Wina Extremadura i jest ostateczny wynik mieszania odmian winogron Cabernet Sauvignon i Syrah. Farma, należąca do Alonso Alvarez de Toledo i Urquijo, Marques de Valdueza i tej samej rodziny od kilku wieków, ma powierzchnię 18 hektarów winnic i jest dedykowany do uprawy winogron pokoleń. Winiarz ojcem dziecka jest Dominique Roujou z Boubée. Lekarz w enologii z Uniwersytetu w Bordeaux, Grand Prix Akademii Amorim najlepszym enologiczne prace badawcze 2003 i współpracownik nauczycieli w świecie wina Jean Claude Berrouet i Denis Dubourdieu we Francji czy Alvaro Palacios w Hiszpanii. Winiarz komentarze na temat wina, że ​​"proporcje stosowanych każdego roku zależały od końcowych właściwości roślin, w szczególności w przypadku czerwoną 2006 roku nie stosuje się jeden z odmian również rośnie, Merlot ". Po przeanalizowaniu przez roczniki winogrona "unit" i mający Terroir smakowało dokładnie i kilkakrotnie jagody, termin zbioru jest ustawiony. Celem jest, aby zbierać winogrona i przetwarzane oddzielnie po każdych jednostek terroir, czyli każdej odmiany w danym rodzaju gleby z samego zachowania w trakcie cyklu wegetacyjnego. Jednym z nich jest pobierane ręcznie w Skrzynki z 15 do 17 kg., aby nie zgnieść winogrona. Następnie pojemniki te są przechowywane w komorze chłodniczej w temperaturze 6 ° C przez 15 do 30 godzin. Nazajutrz pola są rozładowywane na stole sortowni, gdzie 6 osób wyeliminowania gorsze winogrona (ty pasificadas, uszkodzonych lub gromady wtórne) i resztek roślin (liście i ogonki). hodowli winogron i 6% w termicznie zbiornikach ze stali nierdzewnej, a 94% w beczkach z francuskiego dębu o średniej tosty (48% w nowych beczkach, 24% w beczkach z jednego roku i 28% w beczkach dwa lata). Wino: "Uwagi Cata 'Wizualnie prezentuje czarnej porzeczki kolor z fioletowymi refleksami. Na nosie, początkowo dyskretne dzikie i pikantne (ząbek) Noty przedstawione, nos jest następnie otwarto odcieniach kwiatowe (lawenda), palone i soczystej śliwki. To ma dobrą koncentrację, ale bez agresywności, smaczne i dużo. W ustach ma świetny bilans (świeży mimo jego pochodzenia). Optymalny okres zużycie trwa od października 2010 do końca 2014. Wskazane jest, aby zlać trochę wcześniej i służą 16ºC.Crianza: 6% w termicznie zbiornikach ze stali nierdzewnej i 94% w beczkach średnie tosty z dębu francuskiego (48% nowych beczkach, 24% w beczkach z jednego roku i 28% w beczkach dwa lata).

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Lekko Pikantne
Rodzaj Winogron
Syrah, Cabernet Sauvignon
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.0%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2016
Prezentacja
1 butelka
Punkty AporVino
90

Do łączenia z

Łączenie
Mięso białe, Kuchnia regionalna, Sery twarde, Potrawy ryżowe., Mięso czerwone, Wędliny, Przekąski i przystawki.

Menu

Kod QR