Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Quinta Sardonia QS 2014

34,92 €
bez podatku 28,86 €
  • 750 ml (Botella)

- +

Nowy produkt

  • mistrzowskie wykorzystanie winiarstwa biodinamica przez Peter Sisseck i Jerôme Bougnaud ,
  • 93 Parker  92 Penin i Tanzer 92 Wykazać know-how.
  • Bardzo aromatyczne wino, grzywny i delikatne ale także silne i zaokrąglone

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 74 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 74 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (28)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Quinta Sardonia QS 2014 - wina z castilli i leon vt

Tasting Uwagi:

  • Wiśniowy kolor, gęsta łza.
  • W bardzo złożonym nosa, z wielu różnych notatek: kwiaty, palona, ​​czerwonych owoców, niektóre czarne owoce również ... niektóre pikantne dodatki, przyprawy, a nawet niektóre kadzidło.
  • Na podniebieniu są jeszcze trochę matowy garbniki, ale ma świetne ciało i dobre odczucie w ustach. Wielki atak, dobra struktura i dobrze wyważone: dojrzałe czerwone i czarne owoce z pikantnymi nutami i ostateczne.

Rozwój i Aging

Wykonane z cienkiej Tinto varidades 72,5%, 21,5% Cabernet Sauvignon, Syrah 4,5%, 1% Malbec, Merlot 0,5%, piąte Sardonia jest w wieku 20 miesięcy w dębowych beczkach i nowych francesn jednorazowego użytku. Wyjaśnienie z jaj i światła filtracji przed butelkowaniem jest wykonywana.

Rocznik jest jednym z kluczowych punktów sposobu. Pojedyncza płatność może vendimiar maksymalnie trzy oddzielne razy, aby upewnić się, że winogrona przybyć do winnicy w optymalnym momencie. Gdy owoce zostały zebrane w małych pudełkach, podwójny wybór dokonywany jest przede klastrów, a następnie ziarna i przez most dźwigiem całych winogron grawitacyjnie wprowadza się do zbiorników, w których autofermentan własnymi drożdży, z znaczące wyniki aromatico poziom.

ciekawostki

W 2002 roku wstąpił jako konsultant Peter Sisseck Dusza Pingus i dłoni przyszedł Jerôme Bougnaud "Hacienda Monasterio" przejąć zarówno enologii i winnicę, położony w wyjątkowym nieruchomości położonej w Sardon de Duero (Valladolid), przy wjeździe do Ribera del Duero i zaledwie 400 metrów od koryta rzeki.

Czym jest Biodynamic?

Limit ecologia. Biodynamiki jest praktyka najwyższego wyrazu podniesioną do rolnictwa ekologicznego. Główną ideą, która przynosi tej tendencji jest to, że ludzie muszą zapewnić im przetrwanie bez trwoni zasoby oferowane, zwłaszcza nieodnawialną naturę, równoważąc ekosystemów, różnorodności biologicznej i odzyskiwanie aktywności bakterii w podłogi. Ponadto twierdzą oni, że pozycje planet i cykle księżyca mają również wpływ na życie roślin, jak na m
Starzenie: 17 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
15.5%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2014
Prezentacja
1 butelka
Organiczne
Uprawa Organiczna
Punkty AporVino
96

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
94
Punkty Peñín
93

Do łączenia z

Łączenie
Mięso grilowane, Dziczyzna, Mięso grilowane, Wołowina duszona, Kuchnia regionalna, Mięso czerwone

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane