Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 30 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 30 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi CATA:
Produkcja i starzenie:
Winogrono, 100% Mencia, przybywa do winnicy w małych skrzynkach o pojemności 12 kg. Klaster po klastrze jest wybierany w tabeli selekcyjnej. Winifikacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej z przebijaniem i lekkim pompowaniem podczas fermentacji, która trwa około 15 dni w temperaturze 25ºC. Odkrwawia się i przechowuje przez miesiąc, po czym leżakuje w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu o pojemności 220 litrów. Pozostaje osiem miesięcy w beczkach , w którym wino leżało w ciemnej i chłodnej piwnicy nie robiąc ani jednego regału. Potem jest butelkowane i zaczyna się kolejna długa odpocząć jeszcze dwa lata.
Uprawa winorośli:
Czterdzieści hektarów starych winnic, rozmieszczonych na dwustu działkach na zboczach pasa górskiego tworzącego winiarskie Bierzo, jest źródłem, z którego żywi się Pittacum. Piętnaście lat studiowania właściwości wielu gleb było koniecznych, aby dogłębnie poznać nasze terytorium i wybrać gleby o prawdziwym powołaniu do uprawy winorośli. Oznacza to, że gleby, które są ogólnie nachylone, głębokie, dobrze osuszone, o umiarkowanej żyzności, które zapewniają winnicom ograniczony wigor i prawidłowe dojrzewanie.