Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 27 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 27 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi do degustacji:
Opracowanie i starzenie się:
Winogrona, 100% Mencia, trafiają do winnicy w małych pudełkach o pojemności 12 kg. Cluster to cluster jest wybierany w tabeli wyboru. Winifikacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej z bazuaskami i niewielkimi przekroczeniami podczas fermentacji, która trwa około 15 dni w temperaturze 25 ° C. Jest krwawiony i przechowywany w depozycie przez miesiąc, a następnie poddawany starzeniu w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu o pojemności 220 litrów. Zostań osiem miesięcy w beczce , w którym wino znajdowało się w ciemnej i chłodnej piwnicy bez wykonania jednego przelewu. Następnie jest butelkowany i kolejny długi Odpoczywam przez kolejne dwa lata.
Uprawa winorośli:
Czterdzieści hektarów starych winnic, rozmieszczonych w dwustu działkach na zboczach górskiego pasa, który tworzy Bierzo viticola, jest źródłem, z którego żywi się Pittacum. Piętnaście lat studiowania umiejętności dużej liczby gleb było konieczne, aby gruntownie poznać nasze terytorium i wybrać glebę z autentycznym powołaniem do uprawy winorośli. Oznacza to, że gleba jest ogólnie nachylona, głęboka, dobrze osuszona, z umiarkowaną płodnością, która wywołuje w winnicy siłę wigoru i prawidłowe dojrzewanie.