Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Ànima Negra Àn/2 2020

25,27 €
bez podatku 20,89 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt

  • czarna dusza n/2 jest młodszym bratem winnicy czarny , najlepsza winnica w Baleary.
  • czerwony szczery , autentyczny Y Elegancki , jakości, dobrze zrobione, odzwierciedla typowość Majorki. Złożone wino powstałe w wyniku symbiozy klimatu, gleby i autochtonicznych odmian Majorki ( kaleta, Czarny płaszcz i piece) dodając do tego Cabernet Sauvignon i Syrah.
  • Wino z świetna osobowość którego zdecydowanie powinieneś spróbować. przyjemny i atrakcyjny przez nos i przez usta przyjazny i smaczny.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 53 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 53 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (5)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Ànima Negra Àn/2 2020 - wina z balearow vt majorka

Uwaga degustacyjna:
  • Pogląd: rubinowy granat.
  • Nos : bukiet ziemi, tytoniu, minerałów, jodu, czarnej wiśni i jagód.
  • Usta: Jedwabisty, truskawkowy, miękka obecność prażonych i mlekowych w jego ewolucji.


Produkcja i starzenie:

Zbiór odbywa się w małych skrzyniach o wadze 10 kg, przy starannym zbieraniu kiści i ręcznej selekcji winogron po przybyciu do winnicy. Podczas winifikacji fermentacja alkoholowa rozwijała się w kontrolowanej temperaturze około 28ºC, w zbiornikach ze stali nierdzewnej o pojemności 7 000 i 10 000 litrów. Maceracja przez średnio 17 dni, po której następuje rozpoczęcie fermentacji jabłkowo-mlekowej w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Wychowanie w Beczki z francuskiego i amerykańskiego dębu 225 litrów na okres 12 miesięcy.


Ciekawostki: Gospodarstwo-mleczarnia przerobiona na winiarnię

W Ànima Negra zbiorniki na mleko jednego z partnerów zostały wykorzystane do stworzenia przestrzeni przeznaczonej do produkcji wina. Z drugiej strony brak własnej winnicy skłonił ich do nabycia rodzimej odmiany Callet.
W pierwszym roku wyprodukowano dwie beczki wina. Kolejne dwa lata były uczenie się produkcji tej odmiany, ponieważ zwykle z Calleta produkowano młode wina o małej strukturze i nie była to droga, którą zamierzano podążać.
Dopiero w 1997 roku zbudowano cementowe zbiorniki fermentacyjne w proporcjach oryginalnych zbiorników na mleko, a gospodarstwo-mleczarnię zaczęto przekształcać w wytwórnię win.
Son Negre to obszar dobrze wentylowany przez morski wiatr i z małymi produkcjami, poniżej pół kilograma na winorośl. Charakterystyka gleb jest ekstremalna: grunty bardzo ubogie, o dużej mineralizacji, niskiej retencji wody i dużej gęstości drzew owocowych w środku winnicy.
Szczególne warunki tych działek, z płytką żyzną glebą zmieszaną ze żwirem, zmuszają rośliny do głębokiego ukorzeniania się w poszukiwaniu składników odżywczych. Dzięki temu produkcja tych roślin jest złożona i bardzo mała, uwarunkowana również wiekiem winorośli.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Cabernet Sauvignon, Syrah
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.5%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2020
Prezentacja
1 butelka
Punkty AporVino
95

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
91
Peñín
93

Do łączenia z

Łączenie
Potrawy z grila., Mięso grilowane, Przekąski i przystawki., Ryż, Do wszelkiego rodzaju mięs, Mięso grilowane, Potrawy ryżowe.

Akcesorie

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane

Porównaj 0