Notatki degustacyjne:
- Kolor: Głęboki fiolet, czysty i jasny.
- Aromat: Złożony. Nuty kwiatowe fiołków pojawiają się wraz z charakterystycznymi dla tej odmiany niuansami owocowymi, takimi jak czarna wiśnia. Jego starzenie się w beczkach nadaje mu aromat cynamonu i kokosa, przyczyniając się do jego aromatycznej złożoności.
- Podniebienie: uwodzicielskie, nieostrożne i okrągłe. Dzięki jedwabistym garbnikom i aksamitnej konsystencji, wyróżnia się trwałość owocowych i kwiatowych aromatów, dzięki czemu wino jest bardzo eleganckie, mięsiste i pociągające.
Opracowanie i hodowla:Opracowanie: 4 skreślenia i 10 przepompowań dokonanych podczas fermentacji poprawiło ekstrakcję wina. Wino powstałe w wyniku maceracji styka się w 80% z dębem francuskim i 20% z dębem amerykańskim, gdzie pozostaje przez dwanaście miesięcy do lekkiego oczyszczenia z białek jaj i ostatecznie rozlewane do butelek. Terrazas de los Andes produkuje swoje wina z winogron uprawianych na idealnej wysokości, gdzie każda odmiana rozwija swój maksymalny wyraz aromatów i smaków. Z tego powodu, każde wino oferuje odzwierciedlenie typowości odmianowej, cel, który jest żarliwie realizowany od winnicy do starzenia się i uwalniania.
Zespół Terrazas de los Andes składa się z doświadczonych enologów i specjalistów winnic, którzy łączą ponad stuletnie doświadczenie w winiarstwie w Mendozie i Europie. Każdy z uczestników tego zespołu jest odpowiedzialny za jakość, styl i rozwój swoich winnic i win, jak również jest odpowiedzialny za prowadzenie ewolucji Cheval des Andes, joint venture Terrazas de los Andes i Cheval Blanc.
Starzenie się: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Starzenia
-
Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2019
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Nagrody i poprzednie oceny
-
Odznaczony medalem "Trofeum Odmiany Bordeaux" za film "Decanter" (2006),.,
93 Suckling (2017)
- Punkty AporVino
-
95
Do łączenia z
- Łączenie
-
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Wołowina duszona,
Ryż,
Przystawki,
Potrawy z grila.,
Mięso grilowane,
Kuchnia regionalna,
Drób