Estrecho Monastrell 2015

- 22 %

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

24,26 €

18,80 €

Zaoszczędź: 5,46 €! (-22.51%)

  • 750 ml (Botella)

- +

Nowy produkt

  •   Estrecho Monastrell jest winem produkowanym z jednej winnicy o unikalnych cechach i jednej odmiany winorośli - klasztoru.
  • Najlepsze wino z najlepszej winnicy, tylko 300 gramów winogron jest otrzymywane z każdej winorośli. Według Pepe'a Mendozy cieśnina jest najbardziej reprezentatywnym z tego, co jego klasztor może dać.
  •  Doskonałe wino z dużą ilością owoców i perfekcyjną równowagą z drewnem, bez tego dominującego. Otwarte, balsamiczne akcenty, dojrzałe czerwone owoce i dymne akcenty starzenia się francuskiego dębu wypełnią usta delikatnością, świeżością i kwaskowością.

Dowiedz się więcej o Estrecho Monastrell 2015

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (12)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Estrecho Monastrell 2015 - wina z alicante

Uwagi na temat degustacji:

    Kolor jest jaskrawo rubinowo-czerwony z kilkoma odcieniami granatu.
    Nos: intensywne aromaty defruitują w sezonie doskonale związane z drewnem, bez dominacji. Po otwarciu pojawiają się eleganckie nuty balsamiczne, podszycie, próchnica, wilgotna gleba, sosna, rozmaryn, dojrzałe czerwone owoce i pieczywo figowe oraz drobno wędzone i cedrowe nuty z dębowych beczek.
    Podniebienie: delikatne, z garbnikami słodkimi i ziarnistymi. Wino jest świeże i kwaśne, co pomoże Ci żyć i kompensować, zawartość alkoholu jest bardzo długi i nietłusty.

Opracowanie i starzenie się:

Estrecho to w 100% wino klasztorne, produkowane z jednej winnicy położonej na obszarze "Estrecho de Pipa" w Villena, 700 metrów nad poziomem morza i o wyjątkowych właściwościach glebowych. Winnica jest na drobnoziarnistych glebach piaszczystych, ubogich w substancje organiczne. Wiek 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.

Ciekawostki:

Winnica żyje na drobnych piasków ubogich w materię organiczną, ale które pozwalają roślinie osiągnąć dojrzałość polifenoliową doskonale bez wyczerpania i stresu. Jest to tradycyjna winnica z 1500 roślinami na hektar w szklance i bez żadnego wsparcia nawadniania nawóz jest kompostowany z organicznych owiec sfermentowanych przez siebie. Jest to uprawa winorośli, w której pracują z koncepcją zerowych pozostałości, co oznacza, że nigdy nie otrzymali herbicydów lub systemowe i oczywiście nie insektycydy, pracują tylko z siarką w kurzu, miedzi, biologiczne zwalczanie takie jak "bacilus turugensis" dla ćmy i wiele świadomości.

Własne winnice, kontrola wody, najlepsze techniki uprawy winorośli i najlepsze winogrona to podstawa do uzyskania "najlepszego wina", jak mówi Enrique Mendoza. A kiedy udało się osiągnąć wszystkie powyższe, to jest to kwestia zastosowania najbardziej wyrafinowanej techniki, aby oznaczyć ścieżkę wina, za pomocą wyczerpującej kontroli rośliny, zgodnie z parametrami naukowymi wspieranymi przez dendometrię (do pomiaru hydratacji roślin) i precyzja uprawy winorośli. W ten sposób produkujemy bardzo naturalne i zadbane winogrona, bez herbicydów i insektycydów, karmione kompostem. Konserwacji dokonuje się w wybranych lasach z najlepszych lasów Nevers, Allier, White American Missouri, White American Oregon, Limousin, Czeczeń lub Rosyjski.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Rodzaj Winogron
Monastrell
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
0.0%
Rocznik
2015
Prezentacja
1 butelka

Menu

Kod QR