Uwagi do degustacji:
- Kolor: Czereśnia czerwona z fioletowym wykończeniem.
- Nos Złożone i intensywne aromaty kompotowych czerwonych owoców i kwiatowych elementów
- Boca: Jedwabiście i słodko przy wejściu, z nutami balsamicznymi i bardzo zintegrowanymi taninami, dobra kwasowość. Wielki upór w końcu.
Opracowanie i starzenie się: Wykonane z kuponów Mencia, Tempranillo i Garnacha. Ręczny wybór bukietu w winnicy, ręcznie zbierany w opakowaniu o wadze 12 kg. Klastry przechodzą przez podwójny stół selekcyjny, a winogrona są wprowadzane z procentem rasponu, w fudgerze z dębu francuskiego, gdzie przeprowadzają fermentację z autochtonicznymi drożdżami. Późniejsze starzenie o 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Ciekawostki: Rozważany
najlepszy enolog na świecie 2015 przez Bettane + Desseauve.
Raul Perez jest viticulturist konsultant, Oenologist i twórca win więcej mediów kraju odzwierciedlenie w jego twórczości Osobowość: różnych win, odmian rodzimych, dojrzałych winogron, które wyrażają i mają i własną osobowość, jest inny od reszty i zawsze w produkcjach bardzo ograniczonych ilościach ,
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Subtelna Nuta Owocowa
- Rodzaj Winogron
-
Mencía,
Garnacha negra,
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2018
- Prezentacja
-
1 butelka
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sery,
Wędliny,
Przekąski i przystawki.,
Makarony,
Mięso białe,
Ryby,
Foie,
Grzyby,
Skorupiaki,
Potrawy ryżowe.,
Kaczka,
Kuchnia regionalna