Uwagi CATA:
- Kolor Jasnoróżowy i złoty z gradientowymi niuansami. Delikatne i delikatne musowanie.
- Na nosie delikatny i ulotny, który łączy w sobie czerwone owoce (malina w likierze), nuty czekolady (kakao) i lekkie nuty suszonych kwiatów.
- W ustach Jest to koncentrat czerwonych owoców, kwiatów i krwistej pomarańczy. Wrażenie jest pyszne, skoncentrowane i jednocześnie eleganckie dzięki kwaśnej świeżości, która przedłuża smak.
Przygotowanie i dojrzewanie: 22% win winifikowanych jest w drewnie (beczki dębowe). Tylko 13% całego wina przechodzi fermentację malolaktyczną. Aby wyprodukować to wino różowe, winnica stosuje metodę odpowietrzania po maceracji na zimno, która może trwać od 5 do 8 dni w fazie płynnej.
Starzenie się
Dojrzewa na osadzie przez 4 lata w piwnicy, po czym następuje 6 miesięcy odpoczynku po wypróżnieniu. Dawkowanie 9 gramów cukru na litr.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Różowe,
Musujące
- Rodzaj Winogron
-
Pinot Noir,
Chardonnay
- Zawartość Alkoholu
-
12.0%
- Temperatura Podawania
-
8,
7
- Rocznik
-
N/A
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Grzyby,
Skorupiaki,
Sery,
Wędliny,
Desery