Uwagi smakowe:- Jasnoróżowy i złoty o zdegradowanych odcieniach. Delikatne i delikatne musowanie.
- W delikatnym i efemerycznym nosie, który łączy w sobie czerwone owoce (malina w likierze), nuty czekolady (kakao) i lekkie nuty suszonych kwiatów.
- W ustach jest to koncentrat czerwonych owoców, kwiatów i krwistej pomarańczy. Wrażenie jest pyszne, skoncentrowane i jednocześnie eleganckie dzięki kwaśnej świeżości, która wydłuża smak.
Praca i starzenie się:22% win jest winifikujących się w drewnie (dębowe beczki). Tylko 13% wszystkich win poddawanych jest fermentacji malolaktycznej. Aby to zrobić Rosé, winnica używa metody sangria, po zimnej maceracji skóry, która może trwać od 5 do 8 dni w fazie płynnej.
Starzenie się
Starzenie na osadzie drożdżowym przez 4 lata w piwnicy, a następnie 6 miesięcy odpoczynku po dysgorze. Dawkowanie 9 gramów cukru na litr.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Różowe,
Musujące
- Rodzaj Winogron
-
Chardonnay,
Pinot Noir
- Zawartość Alkoholu
-
12.0%
- Temperatura Podawania
-
7
- Rocznik
-
2014
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
92
Do łączenia z
- Łączenie
-
Skorupiaki,
Sery,
Wędliny,
Desery,
Grzyby