Nowy produkt
Cune Imperial, jeden z najlepszych win z Hiszpanii od 1920 roku, jest wykonany tylko przy wyjątkowych roczników są produkowane w Rioja i został tylko 5 wyjątkowych roczników w Rioja w ciągu ostatnich 20 lat
Choć brzmi "Cune" CVNE jest skrótem od "Compania Vinicola północy Hiszpanii S.A."
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 61 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 61 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Tasting Uwagi
Wysoka warstwa koloru wiśniowego z jasnym czerwonych odcieniach. Wystające aromaty nosa jagód i lukrecji doskonale wyważony z pikantnymi nutami tymianek, rozmaryn, goździki i czystego arkusza pochodzących z pobytu w beczce. Wyraża elegancję w ustach ze względu na miłą taniny, która daje okrągłości i świeżość. Jest to długi i szeroki wina z ciekawym posmakiem ze względu na jego złożoność. Jest idealnym parowanie z czerwonych mięs i dziczyzny.
piwnica
Wina odbywa się pod ścisłą kontrolą jakości, a tym bardziej tradycyjny sposób. Ta winnica jest oprócz Imperial, naszego prawdziwego wina Asua. Zobacz infografia winnicy.
Winnicy składa się z francuskich beczkach dębowych o różnych pojemnościach. Pozwala to na produkcję odbiór każdej działki winorośli i dokonać indywidualnej śledzić każdy terroir.
Starzenie baryłkę odbywa się wewnątrz statku Eiffla wybudowana w 1909 roku.
Vinedo
Winogrona pochodzą z 28 hektarów winnic położonych w Villalba (Rioja Alta), a winnice wybranych obszarach Briones i Montalvo, gdzie winorośl mają średni wiek ponad 20 lat, w celu zapewnienia jakości wina ,
Rioja Alta jest zachód częścią trzech podregionach Rioja. Jej klimat jest znacznie pod wpływem Oceanu Atlantyckiego. Gleba w Rioja Alta jest bogata w sole żelaza, wapienia i gliny, a także składników odżywczych zgromadzonych w regionie poprzez dopływów rzeki Ebro. Obszar Rioja Alta znany jest z winami wzmocnionymi, z alkoholowym średniej zawartości i wysoki poziom kwasowości, które nadają się do starzenia w beczkach, tworząc podstawę większości czerwoną Riojas.
Elaboracion
Rezerwa 24 miesięcy w beczce i 36 miesięcy w butelce przed jego wydaniem. Wybór najlepszych winogron zebranych wpłat ręcznie Cvne w Rioja Alta. Po fermentacji wino jest przechowywane w kadziach kilka dni, wydłużając proces zacierania aż do uzyskania pożądanego koloru i struktury. Późniejsza fermentacja, czyli przejście kwasu jabłkowego do kwasicy Korpus wykonany w produkcji wyrafinowane wino, pozostawiając w ich właściwej kwasowości. Wino to dojrzewa w dębowych francuskiego i amerykańskiego przed wyjaśnione Tradycyjny i butelkowane. Raz w butelce, odpoczynku w ażurowe winnice CVNE w warunkach wilgotności i temperatury odpowiedniej kończących wychowanie aż do uzyskania optymalnego czasu konsumpcji.
ciekawość
Nazwa Cune Imperial został przyjęty po specjalnym butelkowania na rynku angielskim w butelce o nazwie "Pinta Imperial" lub "Imperial Kufel" (Cesarski kufel jest około pół litra).