Kategorie

Najczęściej kupowane

Lista produktów w/g producenta: Castaño, Bodegas

Bodegas Castano jest obecnie jednym z liderów w południowo hiszpańskiego sektora wina dla jego kariery i osiągnięć z rodzimych odmian w okolicy.

Z czystym filozofii przedsiębiorczości i eksperymentatora, rodzina udało się połączyć w celu włączenia nowych technologii i najnowocześniejszych systemów winifikacji, dziedzictwo poprzednich pokoleń: pasji do korzeni i dziedziczone gamę naszych przodków, Monastrell.

fachada


Bodegas Castano jest obecnie jednym z liderów w południowo hiszpańskiego sektora wina dla jego kariery i osiągnięć z rodzimych odmian w okolicy.

Z czystym filozofii przedsiębiorczości i eksperymentatora, rodzina udało się połączyć w celu włączenia nowych technologii i najnowocześniejszych systemów winifikacji, dziedzictwo poprzednich pokoleń: pasji do korzeni i dziedziczone gamę swoich przodków, Monastrell.

Nie ma żadnych tajemnic. Ich wina rodzą się z ponad 500 hektarów winnic rozmieszczonych na czterech dużych działek w różnych częściach DO Yecla, gdzie każda odmiana pracujemy znajduje swoje idealne miejsce do rozwoju.


fachada



Winnice

Bodegas Castano ma powierzchnię 500 hektarów w pobliżu winnic rozmieszczonych na czterech dużych działek położonych w różnych częściach nazwą pochodzenia Yecla:

gruby

160 ha. Znajduje się w północnej części Yecla. Kredowy, kamienista ziemia. Odmiany winogron: Monastrell, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha Tintorera, Cabernet Franc, Chardonnay i Sauvignon Blanc.

rdzeń

116 ha. Położony w południowo-zachodniej części Yecla. Głównie gliniaste gleby. Odmiany winogron: Monastrell, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Macabeo i Garnacha Tintorera. Na tej farmie naszym poletku doświadczalnym, gdzie 16 białych i czerwonych odmian z innych regionów pod stałą kontrolą i winifikacji późniejszego empiryczne, siedzi tam.

POZUELO

135 ha. Położony w północno-zachodniej części Yecla. Głównie wapień terenu. Odmiany winogron: Monastrell, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha Tintorera i Macabeo.

ARABSKI

32 ma. Znajduje się w północnej części Yecla, u podnóża Mount Arabi. kamieniste gleby, odmiany winogron: Monastrell niskiego napięcia.


fachada


rodzina

"Podtrzymujemy nasze korzenie. Kontynuujemy nasze tradycje. Stawiamy na jakość. My nadal eksperymentuje z Monastrell."

Jędrność, determinacja i siła Ramon Castano Stolicy zostały wymagane w swojej determinacji, aby osiągnąć najwyższy poziom jakości win produkowane z odmiany najgłębiej zakorzenione w obszarze: Monastrell.

Ramon CASTANO relacje ze światem dat wina kopii kilka pokoleń, zarówno producentów winogron i winiarzy. W 1950 roku, Ramon zbudowali nową winnicę, modernizacji i aktualizacji środków technicznych, za pomocą którego rodzina miała i poszerzanie winnice. Ale dopiero w 1980 roku, kiedy zaczął butelkowanie. Na początku wydawało się to zbyt odważne postawy w konserwatywnym wina świata Yecla, ponieważ Monastrell dozwolone łatwy do obrotu na rynku hurtowym.

Od tego czasu aż do teraz, to zawsze miał ten sam cel: jakość.

Stopniowe wprowadzenie swoich trojga dzieci do winnicy rodziny wzdłuż 80, przyniósł nowego podejścia: wzmocnienie rynków krajowych i rozpocząć etap ekspansji na rynkach międzynarodowych.

Rodzina Castano zawsze była pionierem w dziedzinie eksperymentów z odmiany Monastrell, zarówno odmian i mieszanki, wprowadzanie najnowszych osiągnięć technologicznych, zarówno w winnicy i winiarni i wdrażania systemów jakości, które pozwalają na opracowanie najbardziej odpowiedni.


fachada
ziemia

BODEGAS CASTANO znajduje się w Yecla, którego komunalnych obszar pokrywa się z tym O.D. Yecla, położony na północ od prowincji Murcja.

gleba

Rozróżniamy dwie strefy w DO Yecla, o różnych cechach geograficznych:

Górnym polu: Yecla część północna, o wysokości od 700-800 metrów i składzie 70% wapiennej glebie, 15% gliny i 15% piasku. Są słabe gleby w materii organicznej i zasobów wodnych.

Pola poniżej: południowa część Yecla, o wysokości od 400-500 metrów i 50% składu gleby gliniaste, 40% i 10% piasku wapiennego. Ten rodzaj gleby jest świeższy, silniejszy i bogatszy w próchnicę.


pogoda

Yecla ma bardzo wyrazisty klimat reszty prowincji, gdyż jest wyraźnie kontynentalnym. Minimalna przyjechać zimą -4 ° C i -6 ° C i wzloty osiągniętego w lecie do 42 ° C średnia opadów wynosi około 250-350 litrów na m2 / rok, a średnia roczna 3000 godzin słonecznych.

O.D. Yecla

Znajduje się w południowo-wschodniej Hiszpanii, na północ od prowincji Murcja i składa się z jednej miejscowości, w Yecla, znajduje się na wysokości między 400-800 metrów nad poziomem morza.

Tradycja produkcji wina sięga czasów fenickich. Obfite pozostałości archeologiczne wykazują znaczną aktywność rozwojową podczas okupacji rzymskiej, a później, w XVIII wieku, jest uważana zgodnie przewlekłe Bodega Mayor Filipa II. Ta tradycja została utrzymana na przestrzeni wieków, co skutkuje znacznym jakości produkcji wina jest obecnie uregulowane i gwarantowane przez radę regulacyjną, która gwarantuje, poprzez śledzenie winnic i winiarni, wina wykonane z logo DO Yecla, utrzymują one jakość i smak Oryginalna nasza ziemia.

DO Yecla organizuje jakieś 6500 hektarów winnic, których upoważnieni są odmiany:

WHITE: Macabeo, Chardonnay, Airen, Malvasia, Merseguera, Sauvignon Blanc i Moscatel de Grano Menudo.

FARBY: Monastrell, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo i Syrah.


fachada


La Bodega

Już w 1950 roku Ramon Castano Święty, syn i wnuk viticulturists, zbudował winnicy i zaczęła rozszerzać winnice rodzinne. Później, w 1975 roku, zdobył swoje pierwsze winnice w wiosce "ciężki".

W ciągu następnych lat, a nawet wczesnych latach 80-tych z nabyciem pierwszej linii butelkowania, Ramon nie ustaje w swoich wysiłkach na rzecz modernizacji i jakościowych.

We wczesnych latach 90-tych już troje dzieci, Ramon, Juan Pedro i Daniela Zespół winnicy rozpoczyna ekspansję międzynarodową, obecność w najważniejszych targach w branży, poszukiwań wycieczki, prezentacje i degustacje. Czy to czas pierwszego uznania i nagród, zarówno w kraju jak i za granicą. To nowe rynki powoduje pogłębienie potrzebująć zaplecze technologiczne do dalszego rozwoju sprzyjającego jakości i być bardziej konkurencyjne.

W 2002 roku w nowym budynku z 3000 m2 magazynu w dwóch piętrach całkowicie ogrzewany, który obejmuje butelkę za butelką starzenia dla maksymalnie 500.000 sztuk w sen i chłodni do wstępnej fermentacji maceracji jest zbudowany.

zakup sprzętu maceracji, stabilizacji i najnowocześniejszych winifikacji stopniowo rynek dzieje:

Maceracja węglowa z wyborem stołu i ręcznym regałów z przenośnikami.

Tradycyjny maceracji z regulacją temperatury i pompowania zautomatyzowany.

Maceratory depozyty "Ganimedes systemowe" z wykorzystaniem naturalnej fermentacji węglowego.

średnie i małe zbiorniki, które umożliwiają selektywne i eksperymentalną winifikacji.
Postęp technologiczny jest związany z jednym parametrem w Bodegas Castano: jakość. Stąd ewolucja nadal rzeczywistością we wszystkich aspektach: winnic, winiarnię i rynku, jest dziś punktem odniesienia w południowo hiszpańskiego sektora wina.


fachada


wino

Praca z różnymi autochtoniczna Monastrell, ciągłe eksperymentowanie z innymi odmianami, jak również różnych rodzajów gleby, gdzie nasze winnice są rozliczane w ramach DO Yecla, to czynniki, które pozwoliły rozszerzoną gamę możliwości, które mogłyby prowadzić do większej złożoności aromatów i smaki do każdego z naszych win.

Troska o winnicę, a każdy z jego procesów, w połączeniu z kompleksową selekcji winogron w zbiorach i schludny opracowania, bez nadmiernych wypłat, o temperaturze kontrolowanej i systemów odpowiednich dla każdej odmiany i rodzaju winifikacji winogron, umożliwiają szeroki zakres wino w naszym katalogu: młode białe, różowe i czerwone, różne poziomy starzenia w dębowych zgodny z każdego rodzaju wina, jednorazowe odmian i harmonijnych zestawów ... przyjemność odkryć.


fachada


Monastrell

Na świecie istnieje około 120 tysięcy hektarów., Z czego 50.000 ha zlokalizowane są w Hiszpanii, a wśród nich około 300 hektarów. Są one własnością rodziny Brown.

Odmiana ta jest doskonale dostosowana do warunków klimatycznych i terenowych Yecla, jak to jest w stanie wytrzymać różnice temperatur, gorące lato i długie, mroźne zimy. Ale przede wszystkim jest w stanie wytrzymać długie okresy suszy, gdzie ich rozwój i produkcja spadnie znacząco.

Już w XV wieku nie ma dowodów na obecność tej odmiany w Hiszpanii, zwłaszcza w obszarze Levant, skąd rozprzestrzeniła się do innych szerokościach geograficznych.

We Francji odmiana jest znana jako Mourvèdre, którego nazwa pochodzi od Wizygotów toponimo mieście Sagunto, w Walencji, w Kalifornii i Australii Południowej jest znany jako Mataró.

Dzięki warunków oferowanych przez Altiplano, u zbiegu Morza Śródziemnego i klimatu kontynentalnego, Monastrell przynosi całą swoją barwę, strukturę ciała i miękkość, więc można powiedzieć, że jest najlepszym środowiskiem.


fachada


żniwa

Początek żniw jest zwykle dość regularnie co roku, ponieważ taki suchy klimat zapewnia bardzo regularne zapadalności. Ostatecznie w najbardziej mokrych i najzimniejszych lat, początek żniw od 6 do 10 dni jest opóźniony.

Biała odmiana pochodzenia francuskiego, Chardonnay, jest najwcześniejszym i rozpoczyna się z jego kolekcji w połowie sierpnia.

Im później jest zawsze lokalna odmiana, Monastrell, z jego rocznika połowy października.

Zbiorów odbywa się zawsze ręcznie w celu zachowania maksymalnej spójności z winogron.

Po rygorystycznej selekcji winnic, to przechodzi do kontrolowania dojrzewania. W pierwszym stanie, taka kontrola jest tylko wizualne: liście, zgrzyt i winogron. Jak dojrzewania postępuje, możemy przystąpić do degustacji jagód i ostatecznie do fizycznej kontroli przez analizę, biorąc pod uwagę parametry cukru, kwasowość i zdrowia roślin. Z danych dostarczonych przez kontrolę dojrzewania, zaczyna się żniwo.

W przypadku niektórych win, starych pudełek, które następnie przechodzą chłodni wstępnie fermentacji zimnej maceracji i wyczerpującej selekcji w tabeli jest ona wykonywana.

Reszta winogron są również zabytkowe ręcznie, ale używając nierdzewnej lub plandeki przyczepy do transportu do winnicy.


fachada


Inne projekty Castano rodzinny

Jego filozofia jest związany z eksperymentów zawsze wokół Monastrell. Od kilku lat realizuje projekty wina wyprodukowanego z winogron Monastrell z niektórymi z naszych głównych klientów:

Vina obok domu (Quim Vila - Barcelona)

Solanera (Eric Solomon - USA)

Mmmm (Marco Meeuwsen - Holandia)

Specjalna Selection (Mövenpick - Niemcy i Szwajcaria)
Nasza innowacyjna filozofia doprowadziła nas do eksperymentowania z Monastrell w innych nazw pochodzenia, z wyraźnymi różnicami w glebie, klimatu i cech organoleptycznych. dobrze urodzony dwa z najwyższych jakości projektów w ramach ich odpowiednich nazw:

Bodegas Sierra Salinas D. O. Alicante

Sierra Salinas winnica została założona w 2000 roku przez rodzinę Castano i grupą szwajcarskich inwestorów, chociaż obecnie zależy wyłącznie od rodziny. Podekscytowany potencjału i pięknem okolicy, stare winorośle i krajobrazu, postanowili rozpocząć budowę wysokiej klasy win czerwonych w tej winnicy przeznaczonej do wina z systemem grawitacji. gospodarstwo w południowo-wschodniej Hiszpanii, w miejscowości Villena, o powierzchni 92 hektarów, z czego 52 posiada winorośli Monastrell są głównie w szkle i innych odmian zostało nabyte w espaldera: Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot. Dopełnieniem migdałowy farmę, drzew oliwnych i drzew oliwnych. Średnia wysokość w dolinie znajduje się 700 metrów nad poziomem morza, z suchym klimatem kontynentalnym i biednych i kamieniste z paskiem gliny sedymentacji w podłogach doliny.

Altos del Cuadrado

Ten projekt w Jumilla DO powstała w 2003 roku wraz z przejęciem placu, winnicy około 50 hektarów, gdzie Monastrell współistnieje z innymi odmianami, takimi jak Petit Verdot, Cabernet Sauvignon i Syrah. Narodziny naszych dwóch win DO Jumilla Altos del Cuadrado i Altos del Cuadrado VVV (Vides Viejas Glass)

Oliwki Castano

Opracowanie jakości oleju z oliwek oznaczało to powrót do początków rodziny Castano, którego związek z uprawą oliwek oraz dalszej produkcji oliwy z oliwek na własny użytek i marketing lokalnie, to jest dobrze znane w Powierzchnia. Spośród 25 hektarów drzew oliwnych odmian Cornicabra, Picual i Royal posiadanych przez rodzinę, urodzony w Los Olivos Castano, oliwą urodzony w ziemi winorośli.


Więcej
Pokazuje 1 - 6 z 6 produktów
Pokazuje 1 - 6 z 6 produktów

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane

Brak produktów

10€

ZNIŻKI NA TWOJE PIERWSZE ZAMÓWIENIE!!

10.00 Euro zniżki na Twoje pierwsze zamówienie opiewajace na 100.00 Euro lub więcej!

Prześlemy kupon rabatowy na 10.00 Euro na twoj adres emailowy gdy zapiszesz się do naszego newslettera.

Porównaj 0