Notatki smakowe:
Jasno rubinowy czerwony kolor.
W zapachach balsamicznych do cedru i lukrecji.
W ustach, świeże i uporczywe.
Rozwój i starzenie się:
Fermentacje z mikroorganizmami autochtonicznymi. Całkowicie grawitacyjnie, w zbiornikach o pojemności nie większej niż tysiąc litrów. Każda działka jest winifikowana oddzielnie. Od 5 do 6 miesięcy w różnych typach beczek.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekkie i Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Tinta de Toro
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
14
- Rocznik
-
2017
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
90
Do łączenia z
- Łączenie
-
Potrawy z grila.,
Mięso białe,
Grzyby,
Drób,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Ser Parmezan,
Przekąski i przystawki.