Uwaga degustacyjna:
- W ustach: Ma delikatny dotyk, bardzo delikatne wejście do bańki, nuty silnej dojrzałości, tofee, chleb pinon, ciasto, dobrze pokrywa usta, skóra orzechów, rozmarynu, żyta, słodu, praliny, chleb przychodzi na myśl suche Dobry dotyk piany, która w niektórych częściach jamy ustnej przypomina nam krem, bardzo dobrze modulowany węglowy.
- Kolor: Słomkowy żółty z zielonkawymi refleksami.
- Nos: jak marka dymu, tosty, kwiaty montana, orzech, który najprawdopodobniej stopi się w delikatnym aromacie masła, karmelu z mlekiem, ziemi, lasu, fig i brązowej glazury.
Przygotowanie i starzenie: W wieku 78 miesięcy kupaż Xarel·lo i Macabeo z 150 hektarów ekologicznych winnic.
Musujące, które pozostaje
78 miesięcy w osadzie w rymie z korkiem. Podczas procesu opracowywania odbywa się całkowicie ręczna manipulacja, tzn. Podczas usuwania, zamrażania szyi i uboju. Brut Nature, charakter ziemi i jej otoczenia.
Bez dodanych cukrów.
Finca Font de Jui Font Jui Estate składa się z 22,5 hektara. Spośród nich 15 pochodzi z Xarel·lo, a 7,5 z Macabeo. Rozciągają się one między rzeką Anoia (La Plana, 100 metrów nad poziomem morza) a wzgórzem Mas Escorpi (350 metrów nad poziomem morza), które dominuje nad miastem Sant Sadurni i jego południowymi stokami. Z glebami o składzie gliny i wapna, z piaszczystymi płytami nad rzeką i obfitością skał w najwyższym i najbardziej suchym obszarze. Gramona, podobnie jak wszystkie jej ziemie, działa na Farmie zgodnie z filozofią ekologiczną i biodynamiczną. To farma granic koncepcyjnych Koncepcja „Chateau”, która grupuje działki więcej niż jednej odmiany, uważana za niezbędną dla tożsamości wina, wokół winnicy Celler Batlle, która znajduje się w środku tego wyznaczonego terytorium.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Musujące,
Wina Białe
- Styl Wina
-
Białe - Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Macabeo,
Xarel·lo
- Rodzaj Starzenia
-
Gran Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
12.0%
- Temperatura Podawania
-
7
- Rocznik
-
2013
- Prezentacja
-
1 butelka
- Idealne na prezent
-
Tak
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
93
- Peñín
-
94
- Nagrody i poprzednie oceny
-
95 Parker - 95 Peñin
- Punkty AporVino
-
98
Do łączenia z
- Łączenie
-
Desery,
Sałatki,
Skorupiaki,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Ryby,
Kuchnia regionalna,
Sery,
Przystawki,
Makarony,
Mięso grilowane