Kategorie

Lista produktów w/g producenta: Roda

Nazwa Bodegas Roda Wynika to z unii nazwisk jego założycieli, Mario i Carmen Rotllant Daurella który otworzył winiarnię do f późnych 80s , Od tego czasu stał się jednym z winnic odwoływać Rioja Alta. Roda jest jedną z winnic, które zrewolucjonizowały sposób wytwarzania wina w Rioja. Dzięki żmudnej pracy wykonanej przez zespół kierowany przez Agustin Santolaya w winnicy i piwnicy i obsesyjne badań terroir, Bodegas Roda stał się punktem odniesienia nowych czerwienie wykonanych w regionie. Z marką Roda już utworzony w 1992 roku kontraktu z liderem zespołu technicznego Agustin Santolaya dotychczas profesora enologico i konsultant, który zlecono umieścić nową winnicę w górę.

Bodegas Roda


Bodegas Roda Znajduje się na brzegach rzeki Ebro Na balkonie Barrio de la Estacion de Haro , Ponad stuletniej projektu. Urządzenia zostały zaprojektowane tak, aby spełnić ich wina siedemnaście beczkach z dębu francuskiego (aż wybrana przez winnice sezonu), a Bioklimatyczne pokoju owoc Inedita zaangażowaniu na rzecz innowacyjności i dwa statki hodowli kierowana kopany bezpośrednio do wyniku roca.El są dwa zastrzeżenia: Roda, jedwabiste, żywe, świeże, a Roda i, głębokie, skomplikowane i obszerne.


Viñedos Roda


Vinedo To jest serce ich wina. Jego dogłębna znajomość, interpretacja ich potrzeb wielką starannością i są niewybaczalne obowiązkiem. używany stare winorośle , Które zapewniają nadzwyczajne cechy, winogrona i trzy odmiany: Tempranillo, Graciano y Garnacha , Żniwo jest instrukcja, szacunku i ekspert.


wina KOŁA Mają swój własny styl. Przyjemny nos. Dominujące aromaty pochodzą z winnicy: owoce czerwone lub czarne owoce zawsze obecny. Drewno w tle, prawie niezauważalna. Słodkich przypraw i nutami mineralnymi dodając złożoności. Balsamiczne rekordy, świeżość. W ustach jest tam, gdzie one wielkie. Wielkogabarytowych, bez vaguadas. Smaczny, owocowy i długo. Z roztopionym i gładkie taniny. doskonałe wina. Są to wina do przesyłania wrażeń.


Vinedos stare

Używają starych winorośli, ponieważ wierzą, że bilans produkcji osiągnięto w nich jest nie do pokonania, ponieważ głębokość korzeni i objętości gleby zbadane zmniejszenia wpływu suszy i nadmiernych opadów i dlatego, że są one w stanie zapewnić większą złożoność winogrona.


Szkolenie w szkle

Klasyczny Riojano szkła składa się z trzech nieregularnych ramionach wychodzących z ziemi i może wynieść do 1 m. wysoka, gdy ramię jest podzielona ze względu na wiek lub niestabilności jest zastąpiony nowym ogniska od podstawy. doskonale kolonizuje przestrzeń w trzech wymiarach i pozwala Klastry są wyjątkowo dobrze napowietrzona, nie dotykając się wzajemnie. Uważają, że jest to najlepszy system jazdy w naszym regionie.


rolnictwo zrównoważone

Szacunek dla przyrody jest obsesją w uprawie, trawa zwykle rośnie swobodnie od października do kwietnia, a borduras z winnic są utrzymywane z rodzimej flory przez cały rok, tak aby pożytecznych owadów, aby zamknąć jego cykl. Abonenci są ograniczone do minimum, zapewniając znacznie jako nawóz. Zabiegi fitosanitarne są głównie w postaci siarki i miedzi, unikanie w miarę możliwości produktami syntezy chemicznej.

Winogron, odzwierciedlające krajobraz

Każdy winogronowy w trakcie dojrzewania, należy uchwycić w najdrobniejszych szczegółach krajobrazu, która go otacza, upalne dni września, zimne noce października, przejrzystość początku jesieni, gdy dni stają się krótsze , północny wiatr o zachodzie słońca, zapach aromatycznych ziół, które go otaczają, odczucia ziemi, gdzie mieszka, ciemność z piwnicy, które wnikają do korzeni. Małe niuanse ich różne każdego anada i naszym wyzwaniem jest, aby wiedzieć, jak interpretować i przekazuje je poprzez wina.


Proces produkcji wina


mujeres en la mesa de selección


Odbiór winogron

Roda nie ma recepcji lej, pęczki przez polipropylenu wiadro wstążka, bez szkody dla górnym piętrze, gdzie proces używając w każdym czasie siła grawitacji startów. Stół Triage z sześciu osób może zakończyć wybór ten został złożony w winnicach winogrona są gotowe do rozbiórki.


tinas de roble en la nave de fermentación alcohólica


Barreling i winifikacji

Opracowanie statek Roda jest prostokątny pokój z 17 francuskich dębowych beczkach, które są odnawiane co dziesięć lat. Wszystkie wanny wyposażone są w poszczególnych pomp remontowany, czujniki kontroli temperatury oraz system ogrzewania i chłodzenia, bazuqueos są ręczne. Pojemności wahają się od 12.000 do 20.000 LTR. Winogrona z każdego z 17 różnych winnic, inkubuje się oddzielnie w różnych wanien. Z reguły unseeded fermentowany z wybranymi drożdży, pozwalając rodzimej flory jest odpowiedzialny za ten proces. Każda winnica wymaga winifikację zmierzenia, ale w sposób ogólny proces składa się z trzech faz: zimnej maceracji, fermentacji i maceracji po fermentacji. Są one zwykle wychylał się 18 do 20 dni.


imagen del descube del vino


descube

Jest to kolejna z kluczowych momentów wina i określić codzienne analityczna oprócz każdej wannie, zespół czterech codziennej degustacji każdy winifikacji. Wina są bezpośrednio descuban baryłkę i skórki są odprowadzane w dwóch pionowych pras.


barricas en la sala de fermentación maloláctica



fermentacja malolactica

Od pierwszych prób FML w naszych win, widzieliśmy, że metoda, która najlepiej nadaje styl chcieliśmy było mieć go w 225 litrach. Surowe wymagania bakterii mlekowych jako warunków temperaturowych, sprawili, że uruchomi się na B + R + I, aby opracować nową koncepcję bioklimatycznych pomieszczeniu, w którym moglibyśmy zrobić z FML i naturalną stabilizację 1200 do beczek w tym samym czasie.

Projekt, wymienione jako Eureka, okazała się wielkim sukcesem i zbudować pierwszy wadliwą pokój ogrzewany za pomocą ogrzewania i chłodzenia podłogowego. Wina są bezpośrednio descuban beczkach z francuskiego dębu, 50% i 50% nowego wina, z oddzielnym do 17 winifikowane ekosystemów. Mamy 20 temperaratura wina, przy zachowaniu 75% wilgotności otoczenia. W trakcie tego procesu beczki są pokryte korkiem i wypełnione dziennie.


naturalne starzenie

MLF kończy się w miesiącu grudniu, po czym ogrzewanie podłogowe jest wyłączony i rozpoczyna się proces naturalnej stabilizacji. Pokój wyposażony jest w duże okna od strony północnej, który otwiera i niech zimny wiatr miesiącach grudniu, styczniu i lutym. Z tego naturalnego systemu temperaturze około 6 ° C sprzyjających zdekantowaniu pozostałości drożdży, bakterii i innych cząstek w zawiesinie w winie są osiągnięte.


Nave del cardo, barricas junto a una gran escultura de forja que representan las tres flores de cardo que forman nuestro emblema


hodowla

Skończył naturalnego starzenia jeden regałów jest zrobione, jednocząc baryłek każdej płatności i zawsze mając 17 oddzielnych winnice. Roda trzy statki ostateczne hodowlane, dwie podziemne, wykute w skale, nazywamy je, statek Oset, uhonorowanie dużą rzeźbę kucie reprezentujący trzy kwiatów ostu, które tworzą nasze godło i sporządzenie XIX wieku stary tunel, który idzie do 12 metrów głębokości na taras z widokiem na rzekę Ebro. trzeci statek jest taki sam, którego używamy do FML, nazywamy statku T i do tego procesu rozpoczynamy orzeźwiający ziemi, osiągając temperaturę 15 w winie. Wszystkie trzy są stosowane w tym samym celu można stosować różne warunki pogodowe, w zależności od różnych rodzajów wina. Czas trwania starzenia beczki zależy od każdej wypłaty, ale normą jest między 12 i 16 miesięcy.


Montaż: RODA I i RODA

Kiedy 17 różnych win rok w dębowych beczkach przychodzi czas, aby zmontować płatności końcowe mają właściwości od Roda a twoja postać jest RODA RODA przejść I. Do win czerwonych owoców, z aromatem zawsze obecny w krawędź kubka, gotowe do natychmiastowego cenione ze słodkich przypraw i uroczystej świeżości. W ustach czerwone owoce powinny być bohaterem, ze skokiem chłodne, długie, jedwabiste, ciągłego ustach głośności. ważne, idealne dla win gastronomii.

RODA idę do czarnych win owocowych z aromatem dużej głębokości wychodzi powoli z głębi kielicha i uczynił duży nos, z nutami mineralnymi, czekolady i czarnej śliwki. W ustach powinny być owoce, masywne, skomplikowane, kopertowanie i długi, z taninami i uczucie świeżości. wspaniałe wina dla gastronomii i refleksji.

Wybór dwóch win reprezentuje złożoną zespołowej dla wielu degustacji i świetny rapport są konieczne. Istnieje winnice, że rok będzie częścią RODA I i następnego roku są częścią Roda, nie może być nawet rok nie weszli do piwnicy. Wszystko zależy od kaprysu rocznego meteorologii i jego interpretacji w każdym ekosystemie.


botellero


butelka stojak

RODA I i RODA zarówno udać się do rynku, w związku z tym zastrzega musiał spędzić trzy lata między lufą i butelki. Jeśli jej starzenie baryłkę było od 12 do 16 miesięcy w butelce pozostaną między 20 i 24 miesiące minimum. Oba wina szukać na rynku gotowy do picia, ale żyje z wyprzedzeniem, aby poprawić przez wiele lat.

Więcej
Pokazuje 1 - 5 z 5 produktów
Pokazuje 1 - 5 z 5 produktów

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane

Brak produktów
Porównaj 0