Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Nazwa Bodegas Roda Wynika to z unii nazwisk jego założycieli, Mario i Carmen Rotllant Daurella który otworzył winiarnię do f późnych 80s , Od tego czasu stał się jednym z winnic odwoływać Rioja Alta. Roda jest jedną z winnic, które zrewolucjonizowały sposób wytwarzania wina w Rioja. Dzięki żmudnej pracy wykonanej przez zespół kierowany przez Agustin Santolaya w winnicy i piwnicy i obsesyjne badań terroir, Bodegas Roda stał się punktem odniesienia nowych czerwienie wykonanych w regionie. Z marką Roda już utworzony w 1992 roku kontraktu z liderem zespołu technicznego Agustin Santolaya dotychczas profesora enologico i konsultant, który zlecono umieścić nową winnicę w górę.
Bodegas Roda Znajduje się na brzegach rzeki Ebro Na balkonie Barrio de la Estacion de Haro , Ponad stuletniej projektu. Urządzenia zostały zaprojektowane tak, aby spełnić ich wina siedemnaście beczkach z dębu francuskiego (aż wybrana przez winnice sezonu), a Bioklimatyczne pokoju owoc Inedita zaangażowaniu na rzecz innowacyjności i dwa statki hodowli kierowana kopany bezpośrednio do wyniku roca.El są dwa zastrzeżenia: Roda, jedwabiste, żywe, świeże, a Roda i, głębokie, skomplikowane i obszerne.
Vinedo To jest serce ich wina. Jego dogłębna znajomość, interpretacja ich potrzeb wielką starannością i są niewybaczalne obowiązkiem. używany stare winorośle , Które zapewniają nadzwyczajne cechy, winogrona i trzy odmiany: Tempranillo, Graciano y Garnacha , Żniwo jest instrukcja, szacunku i ekspert.
wina KOŁA Mają swój własny styl. Przyjemny nos. Dominujące aromaty pochodzą z winnicy: owoce czerwone lub czarne owoce zawsze obecny. Drewno w tle, prawie niezauważalna. Słodkich przypraw i nutami mineralnymi dodając złożoności. Balsamiczne rekordy, świeżość. W ustach jest tam, gdzie one wielkie. Wielkogabarytowych, bez vaguadas. Smaczny, owocowy i długo. Z roztopionym i gładkie taniny. doskonałe wina. Są to wina do przesyłania wrażeń.
Vinedos stare
Używają starych winorośli, ponieważ wierzą, że bilans produkcji osiągnięto w nich jest nie do pokonania, ponieważ głębokość korzeni i objętości gleby zbadane zmniejszenia wpływu suszy i nadmiernych opadów i dlatego, że są one w stanie zapewnić większą złożoność winogrona.
Szkolenie w szkle
Klasyczny Riojano szkła składa się z trzech nieregularnych ramionach wychodzących z ziemi i może wynieść do 1 m. wysoka, gdy ramię jest podzielona ze względu na wiek lub niestabilności jest zastąpiony nowym ogniska od podstawy. doskonale kolonizuje przestrzeń w trzech wymiarach i pozwala Klastry są wyjątkowo dobrze napowietrzona, nie dotykając się wzajemnie. Uważają, że jest to najlepszy system jazdy w naszym regionie.
rolnictwo zrównoważone
Szacunek dla przyrody jest obsesją w uprawie, trawa zwykle rośnie swobodnie od października do kwietnia, a borduras z winnic są utrzymywane z rodzimej flory przez cały rok, tak aby pożytecznych owadów, aby zamknąć jego cykl. Abonenci są ograniczone do minimum, zapewniając znacznie jako nawóz. Zabiegi fitosanitarne są głównie w postaci siarki i miedzi, unikanie w miarę możliwości produktami syntezy chemicznej.
Winogron, odzwierciedlające krajobraz
Każdy winogronowy w trakcie dojrzewania, należy uchwycić w najdrobniejszych szczegółach krajobrazu, która go otacza, upalne dni września, zimne noce października, przejrzystość początku jesieni, gdy dni stają się krótsze , północny wiatr o zachodzie słońca, zapach aromatycznych ziół, które go otaczają, odczucia ziemi, gdzie mieszka, ciemność z piwnicy, które wnikają do korzeni. Małe niuanse ich różne każdego anada i naszym wyzwaniem jest, aby wiedzieć, jak interpretować i przekazuje je poprzez wina.
Proces produkcji wina
Odbiór winogron
Roda nie ma recepcji lej, pęczki przez polipropylenu wiadro wstążka, bez szkody dla górnym piętrze, gdzie proces używając w każdym czasie siła grawitacji startów. Stół Triage z sześciu osób może zakończyć wybór ten został złożony w winnicach winogrona są gotowe do rozbiórki.
Barreling i winifikacji
Opracowanie statek Roda jest prostokątny pokój z 17 francuskich dębowych beczkach, które są odnawiane co dziesięć lat. Wszystkie wanny wyposażone są w poszczególnych pomp remontowany, czujniki kontroli temperatury oraz system ogrzewania i chłodzenia, bazuqueos są ręczne. Pojemności wahają się od 12.000 do 20.000 LTR. Winogrona z każdego z 17 różnych winnic, inkubuje się oddzielnie w różnych wanien. Z reguły unseeded fermentowany z wybranymi drożdży, pozwalając rodzimej flory jest odpowiedzialny za ten proces. Każda winnica wymaga winifikację zmierzenia, ale w sposób ogólny proces składa się z trzech faz: zimnej maceracji, fermentacji i maceracji po fermentacji. Są one zwykle wychylał się 18 do 20 dni.
fermentacja malolactica
Od pierwszych prób FML w naszych win, widzieliśmy, że metoda, która najlepiej nadaje styl chcieliśmy było mieć go w 225 litrach. Surowe wymagania bakterii mlekowych jako warunków temperaturowych, sprawili, że uruchomi się na B + R + I, aby opracować nową koncepcję bioklimatycznych pomieszczeniu, w którym moglibyśmy zrobić z FML i naturalną stabilizację 1200 do beczek w tym samym czasie.
Projekt, wymienione jako Eureka, okazała się wielkim sukcesem i zbudować pierwszy wadliwą pokój ogrzewany za pomocą ogrzewania i chłodzenia podłogowego. Wina są bezpośrednio descuban beczkach z francuskiego dębu, 50% i 50% nowego wina, z oddzielnym do 17 winifikowane ekosystemów. Mamy 20 temperaratura wina, przy zachowaniu 75% wilgotności otoczenia. W trakcie tego procesu beczki są pokryte korkiem i wypełnione dziennie.
naturalne starzenie
MLF kończy się w miesiącu grudniu, po czym ogrzewanie podłogowe jest wyłączony i rozpoczyna się proces naturalnej stabilizacji. Pokój wyposażony jest w duże okna od strony północnej, który otwiera i niech zimny wiatr miesiącach grudniu, styczniu i lutym. Z tego naturalnego systemu temperaturze około 6 ° C sprzyjających zdekantowaniu pozostałości drożdży, bakterii i innych cząstek w zawiesinie w winie są osiągnięte.
hodowla
Skończył naturalnego starzenia jeden regałów jest zrobione, jednocząc baryłek każdej płatności i zawsze mając 17 oddzielnych winnice. Roda trzy statki ostateczne hodowlane, dwie podziemne, wykute w skale, nazywamy je, statek Oset, uhonorowanie dużą rzeźbę kucie reprezentujący trzy kwiatów ostu, które tworzą nasze godło i sporządzenie XIX wieku stary tunel, który idzie do 12 metrów głębokości na taras z widokiem na rzekę Ebro. trzeci statek jest taki sam, którego używamy do FML, nazywamy statku T i do tego procesu rozpoczynamy orzeźwiający ziemi, osiągając temperaturę 15 w winie. Wszystkie trzy są stosowane w tym samym celu można stosować różne warunki pogodowe, w zależności od różnych rodzajów wina. Czas trwania starzenia beczki zależy od każdej wypłaty, ale normą jest między 12 i 16 miesięcy.
Montaż: RODA I i RODA
Kiedy 17 różnych win rok w dębowych beczkach przychodzi czas, aby zmontować płatności końcowe mają właściwości od Roda a twoja postać jest RODA RODA przejść I. Do win czerwonych owoców, z aromatem zawsze obecny w krawędź kubka, gotowe do natychmiastowego cenione ze słodkich przypraw i uroczystej świeżości. W ustach czerwone owoce powinny być bohaterem, ze skokiem chłodne, długie, jedwabiste, ciągłego ustach głośności. ważne, idealne dla win gastronomii.
RODA idę do czarnych win owocowych z aromatem dużej głębokości wychodzi powoli z głębi kielicha i uczynił duży nos, z nutami mineralnymi, czekolady i czarnej śliwki. W ustach powinny być owoce, masywne, skomplikowane, kopertowanie i długi, z taninami i uczucie świeżości. wspaniałe wina dla gastronomii i refleksji.
Wybór dwóch win reprezentuje złożoną zespołowej dla wielu degustacji i świetny rapport są konieczne. Istnieje winnice, że rok będzie częścią RODA I i następnego roku są częścią Roda, nie może być nawet rok nie weszli do piwnicy. Wszystko zależy od kaprysu rocznego meteorologii i jego interpretacji w każdym ekosystemie.
butelka stojak
RODA I i RODA zarówno udać się do rynku, w związku z tym zastrzega musiał spędzić trzy lata między lufą i butelki. Jeśli jej starzenie baryłkę było od 12 do 16 miesięcy w butelce pozostaną między 20 i 24 miesiące minimum. Oba wina szukać na rynku gotowy do picia, ale żyje z wyprzedzeniem, aby poprawić przez wiele lat.
Wino Cirsion jest produkowane w Bodegas Roda, która znajduje się na brzegu rzeki Ebro (La Rioja). Obiekty zostały zaprojektowane tak, aby pasowały do ich win: siedemnaście dębowych kadzi francuskich, pomieszczenie bioklimatyczne. Subtelne aromatyczne zioła, koper włoski i drobna lukrecja. W tle można docenić aromaty mokrej ziemi i fiołków.
Wino Cirsion produkowany jest w Roda Bodegas, że znajduje się nad brzegiem rzeki Ebro (La Rioja) obiekty zostały zaprojektowane, aby dopasować nasze wina siedemnaście francuskich dębowych kadzi z bioklimatycznych pokojowej owoc Inedita zaangażowaniu na rzecz innowacyjności i dwa statki hodowli kierowana bezpośrednio wykopane w skale. 100% Tempranillo, we...
Roda I Rezerwa , doskonałe wino z La Rioja o niepowtarzalnym charakterze i osobowości Ciemnowiśniowy kolor, pyszny i wygodny nos, duża objętość na podniebieniu, z intensywnością i delikatnością. Wykonane z winogron Tempranillo i Graciano z winorośli powyżej 30 lat. Roda I Reserva przekazuje doznania pełni i świeżości, które zapraszają nas do...
Powiew powietrza i świeże owoce. Bardzo świeży, żywy i smaczny. Owoce znajdują się nad drewnem. Bogate i bardzo długie, z obfitymi i intensywnymi rejestrami.
Roda urodzony w sąsiedztwie najbardziej świetne klasyki Rioja. To jest Rezerwować ale jego opracowanie różni się od jego sąsiadów, są one używane stare winnice ponieważ osiągana w nich równowaga produkcji jest nie do pobicia, ze względu na głębokość ich korzeni i ponieważ są w stanie zapewnić większą złożoność winogron. to jest wino...
Powiew powietrza i świeże owoce. Bardzo świeży, żywy i smaczny. Owoce znajdują się nad drewnem. Bogate i bardzo długie, z obfitymi i intensywnymi rejestrami.