Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Paire I Edition to wyjątkowe wino powstałe w wyniku selekcji winnic o wyższej jakości plonów, a także drugiej selekcji beczek, z którymi miały większą synergię. Mocne i złożone z wyraźnymi taninami oraz eleganckim i owocowym finiszem. Wykonane z Merlota i Graciano leżakowane przez 12 miesięcy.
Tarsus Terno to solidna i elegancka Ribera , której nie można przegapić. Wykonane z najlepszych winogron Tinta Fina (Tempranillo) z Finca de Tarsus. Leżakował przez 16 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu. Potężne i złożone, aromaty kwiatów i czarnych owoców owinięte nutami starzenia wyróżniają...
Malleolus to czerwone wino, które zrewolucjonizowało styl i koncepcję win w Ribera del Duero, ponieważ nadaje ono rangę charakteru konkretnej winnicy. To emblematyczne wino Emilio Moro, jest wysokim wyrazem delikatnej czerwonej odmiany. Wino, które doskonale łączy w sobie siłę i świeżość, eleganckie z intensywnymi aromatami czarnych...
Kolekcja win z Rodzina Egurena, Produkowane z winogron pochodzących z winnic starszych niż 50 lat i lekko przejrzałych. Z pomysłowością, delikatnością, niezwykła osobowość, urok i wspaniała budowa, bardzo delikatna i długa. Z 18 miesięcy starzenia w nowych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
Osjan jest esencja najczystszym i najwierniejszym odzwierciedleniem jego pochodzenie . Osjan jest Czysta Verdejo, uderzająca i osobista biel. Około 9 miesięcy starzenia na osadzie . Verdejo z winorośle sprzed filoksery z Nievy z dużą klasą, kremowy , zrównoważony I głęboko .
Saint-Joseph Les Granilites to elegancka odmiana Syrah produkowana przez M. Chapoutier. Czerwone wino o dużym potencjale starzenia (5-10 lat). Granit terroir, który nadaje winom Saint-Josepha niepowtarzalny i mineralny charakter. Intensywny, podkreślający aromaty czarnych owoców wraz z eleganckimi nutami mineralnymi. Wejście...
On Chianti Classico Reserva składa się z selekcji winogrono Sangiovese e z najlepszych winnic. Własność czcionka znajduje się w serce Chianti Classico zestarzeć się mniej więcej w trakcie 2 lata , w kombinacji buty i dębowe beczki w celu zapewnienia okrągłość i złożoność , po czym zostaje kilka miesięcy w butelce, aby udoskonalić i uwypuklić jego...
Czerwony wykonany z techniki z przyciąć pełen szacunku na podstawie na ekologia i w biodynamiczny . Kolor czerwony wiśnia intensywny . na nosie to jest złożony Tak dojrzały , pachnący Kawa do stojącej szklanki W ustach to widać zrównoważony Tak owocowy . Z długość finał z czekoladki Tak cynamon w posmaku.
Fincas de Ganuza Reserva jest jednym z win o najlepszej reputacji w Rioja. Wykonane z ramion najlepszych kiści Tempranillo i winogron Graciano z winnic w wieku od 25 do 40 lat. Eleganckie wino, z dużą ilością owoców, smaczne, dobrze zorganizowane i z dużą równowagą.
Viña Coqueta to czerwone wino rezerwowe D.O. Ca Rioja produkowane przez winnicę Remírez de Ganuza. Przyjmuje nazwę posiadłości "Coqueta". Majątek, z którego pochodzą winogrona do jego produkcji, mieszanka odmian Tempranillo (90%), Graciano (5%) oraz Viura i Malvasia skórki i miąższ (5%). To szerokie, gęste i mięsiste wino....
Krystyna Astralna , specjalne wino z najwyższej półki, ponieważ pochodzi z Płatności, której winorośle mają do 100 lat doskonały Tempranillo opracowano w Serce Burgos Ribera del Duero . maksymalna opieka we wszystkich procesach produkcyjnych i od Płatność, której winorośle osiągają wiek 100 lat wiernie oddaje terroir, z...
Aalto jest wynikiem rozpieszczania i pracy, która jest charakterystyczna dla jego winnicy. Drobny atrament o doskonałej jakości. Elegancki z intensywnymi aromatami czarnych owoców i nutami drewna, przypraw, lukrecji i tostów.