Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Montecastro To eleganckie i zrównoważone wino czerwone, charakteryzujące się świeżością, finezją i dobrym potencjałem starzenia. . Hacjenda klasztorna Jest osobą techniczną odpowiedzialną za ich nowe dzieła. Gama świeżych i niezwykle eleganckich win o międzynarodowym uznaniu. To wino to czyste rzeczne bogactwo i ekspresja. Mocna, klasyczna i...
Domena Fournier jest jednym z najlepsze tempranillos na świecie , nagrodzony Złoty medal w ostatniej edycji Puchar Świata Tempranillo . Wino z prawdziwa Ribera del Duero , wykonane z winogron 100% Tempranillo uścisk Rzeka Duero , suche lata i Długie zimy Czerwone wino pełne sugestywnych aromatów jeżyna , jagody , lukrecja i przyprawy . Z dużą...
Gramona Rosé Pinot Noir to wino musujące wytwarzane przy użyciu organicznej i biodynamicznej uprawy winorośli w skrupulatny i tradycyjny sposób. Leżakowanie przez co najmniej 18 miesięcy, a następnie demontaż i minimalna dawka 4 gramy na litr. Świeże aromaty poziomek, owoców pestkowych i płatków...
Widok: Atrakcyjny kolor, który wywołuje dojrzały agrest. Nos: świeży zdrowego powietrza w godzinach porannych, cynamon, żeń-szeń, jeżyna, czerwonych owoców, anioł włosów, dżem owoce cytrusowe, anyżu. Usta: Zrównoważony, suche, smaczne, eleganckie obecność piany, szczególnie podkreślając czerwone przetwory owocowe. ,
To jest białe wino wysuszony , świeży Y minerał . Od kolor słoma z niuansami zielonkawy . aromaty a owoc egzotyczny Y cytrus . Na podniebieniu jest wielki , jedwabisty Y gładki . Wykonane z odmian Semillon Y Sauvignon biały .
Château Grand Village to wino należące do AOC Bordeaux Supérieur, produkowane przez rodzinę Guinaudeau. Wykonane w tradycyjny sposób z Merlota i Cabernet. Leżakowane przez 15 miesięcy w dębie francuskim. Intensywny, elegancki i o wspaniałej aromatycznej strukturze .
Valdelosfrailes Grupo Matarromera
Valdelosfrailes Prestige jest produkowany przez Bodegas Valdelosfrailes, położonych w miejscowości Cubillas de Santa Marta (Valladolid), O.D. Cigales. Winogron odmiany 100% Tinta del Pais. 16 miesięcy w dębowych beczkach i 16 miesiące w butelkach.
30% produkcji Domaine Baud to kremanty du Jura lubi ten Brut Sauvage. Wykonane z winogron Chardonnay I Pinot noir z różnych terroirów, ale wszystkie z nich są wybitnie wapienne. Błyszczące z aromat zielonego jabłka i tostów i miło mineralny dotyk w ustach . Niezwykle Delikatne i eleganckie.
Azpilicueta ma kołyska i ścieżka . Początek i ślad, który sięga Tutaj. Wykonany jest z winogron tej odmiany Wiura. Uzyskane moszcze zostały fermentowane w beczkach z dębu amerykańskiego bardzo miękkie i długotrwałe opiekanie. Przyszedł z wielka złożoność i elegancja , w którym się łączą nuty cytrusowe z kwiatami i białymi owocami ,...
Komokabras Espumoso to wino o niskiej produkcji, na rynku dostępnych jest tylko 900 butelek tego jednoodmianowego Albariño. Leżakowane przez 15 miesięcy na osadzie drożdżowym. Smaczne, świeże i zbilansowane.
czerwony intensywny I dobrze zbudowany w którym wybijają się nuty dojrzałych owoców świeżość i charakter niezrównanego miejsca. El Paso las Mañas nawiązuje do lokalnego zwyczaju Samaniego, palenia lawendy w celu odstraszenia złych duchów
Rey Fernando de Castilla, Bodegas
Ciemny mahoń, z głębokim aromatem spokoju.