Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Region ten znajduje się na zachodzie Półwyspu Iberyjskiego, przy granicy z Portugalią, i przedstawia najlepsze warunki do produkcji Cava oraz win wysokiej jakości. Certyfikat pochodzenia D.O Ribera del Guadiana skupia najlepsze wina w Extremadura, a miejscowość Almendralejo, w prowincji Badajoz, nazywana jest stolicą wina. Srebrna Droga (Vía de ...
Region ten znajduje się na zachodzie Półwyspu Iberyjskiego, przy granicy z Portugalią, i przedstawia najlepsze warunki do produkcji Cava oraz win wysokiej jakości. Certyfikat pochodzenia D.O Ribera del Guadiana skupia najlepsze wina w Extremadura, a miejscowość Almendralejo, w prowincji Badajoz, nazywana jest stolicą wina. Srebrna Droga (Vía de la Plata), przebiegająca przez cały region i pozwala dotrzeć do różnych winnic znajdujących w regionie, takich jak Winnice San Marcos, Winnice Vía de la Plata oraz Viña Extremeña. Naturalne wiejskie krajobrazy poprowadzą nas przez Almendralejo i jego bogatą winiarską historię, przedstawioną w słynnym Muzeum Nauki Wina.
Pod tą nazwą znajdziemy wina białe, różowe i czerwone, pozyskiwane z lokalnych odmian winorośli, takich jak Airén, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Macabeo i Merlot. W asortymencie AporVino znajdą Państwo 5 najpopularniejszych odmian wina z Extremadury, które sprostają wymaganiom zarówno zaawansowanych miłośników, jak i amatorów dobrego wina. Wśród nich wymienić można:
Czerwone wino uzyskane z winogron Cabernet Sauvignon, ma błyszczący czerwony kolor w odcieniu czereśni. Intensywny aromat zawiera nuty owocowe i mineralne, z lekkim dodatkiem drewna szlachetnego z przewagą dębu. W ustach reprezentuje zrównoważony, mięsisty, intensywny i trwały smak. Doskonały do czerwonego mięsa, pieczeni i pasztetów.
Uzyskane z odmian czerwonych winogron Cabernet Sauvignon, Syrah i Graciano. Posiada czerwony kolor, w odcieniu wiśniowym z lekką tonacją granatu. Bogaty aromat owocowy miesza się z nutą konfitur, ziół i przypraw. Na podniebieniu wyczuwalny intensywny, mocny i przyjemny smak. Wino idealne do przystawek, makaronów, dań z ryżem, mięs i gulaszów.
Czerwone wino - coupage ze szczepów Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot i Garnacha. Wyróżnia się intensywnym czereśniowym kolorem z odcieniem granatu. Aromat mineralny, z nutami dojrzałych czarnych owoców, dębu. Zapewnia długotrwały smak, mocny i miły, o przyjemnych i czystych nutach taniny. Doskonały do dziczyzny, mięsa czerwonego i białego, gulaszów,i pieczeni.
Doskonałe czerwone wino, uzyskane w odmian Tempranillo i Syrah. Kolor wiśni z odcieniem fioletu. Oryginalna receptura, mocny aromat z żywymi nutami owoców i słodkich przypraw. Na podniebieniu odczuwalny intensywny, a zarazem lekki i łagodny smak.
Nowoczesne różowe wino z Extremadury, przygotowane z odmian Garnacha czerwona i Cabernet Sauvignon. Ma jasny kolor poziomki z bursztynową poświatą. Aromat świeży, owocowy, z wyczuwalną nutą owoców czerwonych. Pozostawia trwały posmak cukierków truskawkowo - śmietankowych.
Skosztuj wyśmienitych win z Extremadury, tak chwalonych przez enologów i specjalistyczną prasę. Sprawdź ofertę win dostępnych w naszym sklepie internetowym AporVino i odkryj ich fantastyczny smak. Zapraszamy do zakupów, chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Pardina jest główną odmianą białych winogron. Pardina pochodzi z Estremadury. Ma potencjał dla wysokiej jakości winifikacji jest ogromny.
Pardina jest główną odmianą białych winogron. Pardina pochodzi z Estremadury. Ma potencjał dla wysokiej jakości winifikacji jest ogromny.
Słoma żółta z zielonym opalizacji. Ma owocowy aromat z nutą egzotycznych owoców i białych owoców (grejpfrut, ananas, banan). Podniebienie jest maziste, smaczne i słodkie tony owoców które rozjaśnionych i dobrze zintegrowany kwasowość.
Zaleo Tempranillo oferuje nam słodkie owoce i taniny w winie bez dębu. To młode wino wyraża tożsamość Estremadury poprzez odcienie kwiatów, zwłaszcza róż, obecnych w nosie i na podniebieniu. Nagroda Espiga de Oro de Extremadura
intensywny jasnożółty z zielonymi refleksami. Bardzo dobrze aromat ziół i dojrzałe, intensywne i trwałe owoce na nosie.
Czerwone wino intensywne, jasne i czyste wiśni. Na nosie nuty lukrecji i zarośla rozmarynem i kopru, a także charakterystykę Tempranillo winogron jagody.
Zaleo Premium to czerwone wino produkowane w 100% z winogron Tempranillo, które w każdym kieliszku wyraża tożsamość Estremadury. Idealna równowaga między owocami a dębem dzięki 8-miesięcznemu dojrzewaniu w dębie francuskim. Miękki, aromatyczny i elegancki. Jagody doskonale komponują się z nutami dojrzewania.
Opowiedz historię o jakości i poświęcenie winiarzy regionu. Winifikowany nowoczesnymi i tradycyjnymi technikami zmaksymalizować ekspresję winogron i terroir. Wyróżnia się tym równowagę i elegancję , z jasną kwasowością, która łączy się z przyjemnym ładunkiem owoców.
Vino de Montaña to wino wyprodukowane z winogron odmiany Carrasquín. Jest to asturyjskie czerwone wino produkowane z winogron z winnic położonych na zboczu 30%. . Po około 10 miesiącach w beczce nos 100 Gór Carrasquin przypomina dojrzałą śliwkę i bardzo mięsistą intensywność.
Palacio Quemado Selected Harvest jest wynikiem mieszanki naszego Tempranillo. Fermentacja alkoholowa odbywa się w beczkach z francuskiego dębu. To zrównoważone wino z kremowymi nutami dębu.
Ziemia mówi jest bramą do świata MÓWI, wina, który utrzymuje filozofię MÓWI, stawiając go w zasięgu ciasnych kieszeniWino, że można cieszyć się specjalną gratkę dla każdego dnia.Zapalniczka, świeże i łatwe do picia niż ich starsze rodzeństwo, idealny na każdą porę.