Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Miquel Jané Syrah 2016

12,75 €
bez podatku 10,53 €
  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(2)

Nowy produkt

  • Historia Bodega Miquela Jané sięga końca XIX wieku.
  • Czwarte pokolenie rodziny jest obecnie liderem w przekształcaniu swojej 51 ha winnicy w rolnictwo ekologiczne.
  • Położony w znakomitej okolicy Penedés, Font-Rubí, na balkonie Penedés.
  • 100% organiczny Syrah, starzenie z drobnym osadem drożdżowym przez 4 lub 5 miesięcy
  • Wiśniowo-czerwony kolor wiśniowy o wysokiej jakości, nos z dojrzałymi nutami truskawkowymi, elegancki na podniebieniu, dojrzały czerwony owoc, równowaga.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 27 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 27 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (25)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Miquel Jané Syrah 2016 - wina z penedes

Wygląd: Jesteśmy w zasięgu wzroku, sylrah z czerwonym kolorem wiśniowo-czerwonym, o wysokim stojącym wyglądzie, z bardzo zaznaczonymi niebieskimi odcieniami na krawędzi filiżanki.

Aromat: daje nam odrobinę pieprzu, zmieszanego z akcentowanymi nutami, dojrzałej truskawki, bardzo słodkiej.

Podniebienie: Długie i eleganckie na podniebieniu, gdzie wyróżnia się również dojrzały czerwony owoc. Połączenie w ustach jest eleganckie, gdzie równowaga pomiędzy owocami, garbnikiem i kwasowością jest idealna.

Opracowanie:

Winorośl Syrah pochodzi z winorośli ponad 25-letniej, położonej na progu Parku Przyrodniczego Foix, w Castellet i la Gornal. Pochodząc z rolnictwa ekologicznego i dzięki starannej gospodarce glebowej, winnica osiąga niewielką produkcję winogron, co sprawia, że koncentracja aromatów i barwników jest wyjątkowa, a także bardzo ważna, być może najważniejsza, co pozwala skórze osiągnąć optymalny punkt dojrzewania. Winogrona zbierane o świcie i natychmiast transportowane do winnicy. Następnie przeskakuje i umieszcza je wraz ze skórką w zbiornikach fermentacyjnych. Codzienne mydła, zwykle 2 razy dziennie, do ekstrakcji koloru i aromatów skórki. Temperatura regulowana, około 23 stopni.

Winiarnia decyduje, kiedy wino powinno zostać odkryte, zazwyczaj między 10 a 15 dniami kontaktu ze skórą. Po podjęciu decyzji o oddzieleniu soku od skórki, delikatnie dociskają skórę. Po zakończeniu fermentacji alkoholowej rozpoczyna się fermentacja złego mleka.

Po złej fermentacji mlekowej, przenoszą go i zostawiają w nierdzewnej stali z drobnym osadem na 4 lub 5 miesięcy, tworząc kilka pałeczek, szukając wina o większej strukturze i złożoności.

Jedną z najważniejszych cech winogron Syrah jest jego kolor, zawsze bardzo silny. Jesteśmy w zasięgu wzroku, syrah z wiśniowo-czerwonym kolorem wysokiego stojącego, z bardzo zaznaczonymi niebieskimi odcieniami w krawędzi filiżanki.

W nosie zaznacza się punkt papryki, zmieszany z akcentowanymi nutami, dojrzałą truskawką, bardzo słodką.

Jego przejście przez usta ma cały szereg definicji, zaczynając od świeżości, a następnie oznacza charakterystyczny dla tego gospodarstwa punkt pieczenia, który wynika z ekstrakcji kości podczas fermentacji. Jego przejście przez usta jest długie i eleganckie, gdzie podkreśla również dojrzałe czerwone owoce. Połączenie w ustach jest eleganckie, gdzie równowaga pomiędzy owocami, garbnikiem i kwasowością jest idealna.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Lekko Pikantne
Rodzaj Winogron
Syrah
Rodzaj Starzenia
Joven
Zawartość Alkoholu
13.0%
Temperatura Podawania
12, 14, 13
Rocznik
2016
Prezentacja
1 butelka
Organiczne
Certyfikowane Organiczne

Do łączenia z

Łączenie
Desery, Mięso czerwone, Dziczyzna, Ryby, Mięso grilowane, Skorupiaki

Akcesorie

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane

Porównaj 0